Otvorena izložba „Dečja umetnost 2023“

U okviru proslave Dana grada Valjeva,  u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ svečano je  otvorena izložba „Dečja umetnost 2023“, koja se tradicionalno organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva. Učenicima izlagačima uručene su zahvalnice, a sve škole su na poklon dobile poster sa reprodukcijama dečjih radova, koji je štampan specijalno za ovu izložbu.

Postavka broji 46 dela učenika od V do VIII razreda svih sedam valjevskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora predmeta Likovna kultura. Iz svake škole izloženo je po tri odabrana učenička rada, izuzev OŠ „Nada Purić“ koja se predstavila i sa radom jednog od učenika Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

„Hvala vam svima što ste večeras sa nama, a posebno hvala našim mladim sugrađanima, koji su, svojim prelepim radovima, omogućili da u narednih meseec dama uživamo u njihovoj umetnosti. Hvala i svi nastavnicima i profesorima likovne umetnosti koji su se odazvali našem pozivu i kao i do sada ostali naši dobri i verni saradnici, a takođe hvala i svim rukovodiocima škola sa kojima već godinama imamo divnu saradnju. Ovu tradicionalnu izložbu dečjih likovnih radova organizujemo u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, a u okviru proslave Dana grada i pod pokroviteljstvom Grada Valjeva“, rekla je na otvaranju izložbe Mirjana Vojić, direktorka Internacionalnog umetničkog studija.

Svečano otvaranje izložbe „Dečja umetnost 2023“ ulepšao je nastup Gudačkog orkestra Osnovne muzičke škole „Živorad Grbić“, koji je  pod dirigentskim vođstvom profesora violine Pavla Čanića izveo  poznatu numeru iz filma i serije „Porodica Adams“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.