POKS Valjevo: Pogrešno finansiranje sportskih klubova

Savet za sport Gradskog odbora POKS Valjevo razmatrao predlog Komisije za ocenu godišnjih  i posebnih programa u oblasti sporta, koju je formirao gradonačelnik Lazar Gojković. Tim povodom POKS je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Sto miliona dinara koliko će u ovoj godini grad Valjevo izdvojiti za sufinasiranje 53 sportska kluba i udruženja je velika podrška za razvoj i opstanak sporta u našem gradu.

Smatramo da je štetno i pogrešno što je Komisija koju je formirao Gradonačelnik  po inerciji najviše sredstava dodelila profesionalnim klubovima pre svega fudbalskim i košarkaškim, zaključak je Saveta za sport Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Vreme je da  Lokalne samouprave i država Srbija pre svega naprave sistem organizacije, programe delovanja i finasiranja školskog i amaterskog sporta, predlog je Saveta za sport POKS Valjevo.

Profesionalni sport, pre svega fudbal i košarka, gde se vrte milioni evra, mora biti isključen iz finansiranja iz budžeta lokalnih samouprava, državnog budžeta i budžeta javnih preduzeća, zaključak je POKS Valjevo.

Školski i amaterski sport, uključujući i fudbalske i košarkaške klubove, mora biti apsolutni prioritet kada se donose odluke o raspodeli sredstava za finansiranje sportskih klubova i udruženja u Valjevu.

Primer bazena u Petnici je dobar primer isplativosti u svakom smislu. Svaki dinar uložen u takve objekte i programe koji se sprovode na tom bazenu su višestruko korisni za sve građane, za svaku porodicu, školski sport i grad Valjevo u celini.

Po tom modelu potrebno je organizovati i finansirati atletiku, gimnastiku i borilačke sportove Predlog je POKS Valjevo..

Zato, predlažemo Komisiji, da zajedno sa Gradonačelnikom, još jednom razmotere kako da usmere tih stotinu miliona dinara iz budžeta našeg grada, poručuju iz Saveta za sport Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Info služba

Gradskog odbora POKS Valjevo”

1 comment on “POKS Valjevo: Pogrešno finansiranje sportskih klubova

  1. Savet za savet poksa

    A zasto ne postoji savet za finansiranje sportskih klubova u okviru gro poksa Valjevo? Za svaku temu imate vec formiran savet sto i taj ne formirate, jer savet za sport je nekako siroko.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.