Bosis dobitnik Virtus nagrade za filantropiju

U Jugoslovenskoj kinoteci, u organizaciji Trag fondacije, po šesnaesti put je dodeljena Virtus nagrada za filantropiju za kompanije, preduzeća i pojedince. Kompanija Bosis iz Valjeva po drugi put se našla među dobitnicima ove prestižne nagrade za dobročinstvo u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Marija Pantelić, direktorka održivosti poslovanja Bosisa, tom prilikom je izjavila: „Već 40 godina se trudimo da poslujemo sa svrhom. Zaista verujemo da poslovanje sa svrhom ne postoji bez filantropije i bez podrške lokalnoj zajednici u kojoj živimo, radimo i sa kojom se razvijamo. U ime svih nas iz Bosisa želim da vam se zahvalim na ovom priznanju.“

O Virtus nagradi

Ovo je prva nagrada ovakve vrste koja se organizuje u Srbiji i referentno mesto za sve one koji ulažu u opšte dobro. Nakon dosadašnjeg velikog uspeha i interesovanja nastavljamo da nagrađujemo najbolje kompanije i pojedinačne darodavce koji su dali značajan doprinos razvoju filantropije u svojim lokalnim zajednicama. Kategorije Preduzeća i kompanije se mogu kandidovati unutar tri kategorije. Pored kategorija u oblasti korporativne filantropije, pojedinci se mogu kandidovati za kategoriju za individualnu filantropiju ili mlade filantrope.

Nagrada za malo i srednje preduzeće (za 2022 godinu) Bosis d.o.o. Valjevo za svoju posvećenost podršci ekonomski ugroženim porodicama i deci sa razvojnim teškoćama Kolubarskog okruga. Preduzeće je tokom protekle godine kroz akciju “Kutija dobrote”, a u saradnji sa Crvenim krstom Valjevo i uz pomoć velikog broja svojih zaposlenih koji su se odazvali pozivu za učešće u akciji, obezbedilo i doniralo pakete pomoći u vidu hrane i sredstava za higijenu ekonomski ugroženim porodicama ovog kraja. Akcija se proširila i postala redovna aktivnost koju preduzeće organizuje dvaput godišnje, nastojeći da svaki put obuhvati veći broj porodica. Bosis je podržao sprovođenje akcije “Slatkiš za drugara” tokom koje su deca zaposlenih podelila novogodišnje paketiće deci sa razvojnim teškoćama i deci koja potiču iz marginalizovanih porodica, te provela vreme zajedno u kreativnoj radionici Iskra, tokom koje su se igrali i radovali slatkišima.

Tradicionalno, preduzeće je podržalo održavanje brojnih kulturnih gradskih manifestacija, a u sve svoje aktivnosti je tokom prošle godine uložilo preko 1.500.000 dinara. Nagrada za malo i srednje preduzeće (za 2018 godinu) Bosis d.o.o, porodično preduzeće iz Valjeva, za podršku Istraživačkoj stanici Petnica i Nacionalnom danu davanja, kao i podršku brojnim institucijama i organizacijama civilnog društva u lokalnoj zajednici uključujući i odeljenje ginekologije i porodilište bolnice u Valjevu, kao i nekoliko udruženja u oblasti očuvanja kulture i tradicije valjevskog kraja. U toku 2018 godine donirano je više od 10.000 EUR.

Autor fotografija: Jakov Simović i Dragan Mujan/Trag fondacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.