„Zavet, Metoh i ja“ na sceni Centra za kulturu

Kulturno umetnička društva „Kosta Abrašević“ i „Krušik“ zajedno sa koreografom Vladiirom Spasojevićem 2. i 3. februara  u Centru za kulturu održaće koncerte koji će u sebi sadržati i drugi deo programa „Zaveštanje“. Koncert ovoga puta nosi naziv „Zavet , Metoh i ja“.

Kada je pre tri godine na sceni Centra za kulturu valjevska publika imala priliku da vidi „Zaveštanje“ bilo je to svojevrsno iznenadjenje . Sam koncept nastupa bio je ne samo igrački već muzičko-vizuelni scenski nastup sa narativnim delovima koji je za temu imao Srbiju Nemanjića, Lazara i Kosovo.

Epidemija korona virusa zaustavila je dalje razvijanje ovog projekta , a sada će valjevska publika konačno moći da vidi nastavak tada najavljenog programa.

Vladimir Spasojević , koreograf i ujedno režiser celog dogadjaja najavio je da će na koncertu prve večeri gosti biti i  KUD Kopaonik iz Leposavića koji dolaze u punom sastavu i koji  će izvesti program po kom su prepoznatjivi u svom radu :

„Bila je ideja da objedinimo veći broj društava u Valjevu , najbolja društva i tu su dva ključna koreografa Dejan Milosavljević Zvečanac ,Djordje  Avakušić oni su zaslužnii za igre sa Kosova. Ipak ovde su dva KUD-a iz Valjeva jer nas je vreme nekako preteklo u pripremama, ali siguran sam da će ova dva društva zajedno sa gostima pokazati zavidno znanje i umeće. Prvi deo programa će biti tematski i na kraju ćemo najaviti treći i četvrti deo tog Zaveštanja. . Nadam se da ćemo uspeti da za te neke naredne delove obezbedimo i učešće još KUD-ova , ali siguran sam da će gledaoci imati šta da vide i u čemu da uživaju. U pitanju je jedan ozbiljan i posvećen rad“, rekao je Spasojević najavljujući koncerte.

Tako će se 2. februara na sceni igračkim umećem dokazivati KUD „Kosta Abrašević“, KUD „Krušik“, KUD „Kopaonik „ Leposavić, FA“Sveti Djordje „ Beograd i kameni hor „Emanuil“. Za treći februar svoje učešće u koncertu najavljuju samo valjevski KUD—ovi „Kosta Abrašević“ i  „Krušik“.

Katarina Bogutović iz KUD-a „Kosta Abrašević“ napominje da će karte oći da se kupe na biletarnici Centra za kulturu:

„Biletarnica će raditi oba dana, cena karte je 400 dinara , dobar broj karata je već rasprodat , ali svi koj žele da vide koncert mogu kupiti karte neposredno pred početak . Svakako vi oni koji žele da udju u salu ako ne bude bilo karata više u nekom trenutku ne treba da brinu naći ćemo način da i oni udju u salu. Koncerti počinju od 19.30, a biletarnica radi od 18h. Ima dosta učesnika , veliko je interesovanje. Obezbedili smo i livestream na internetu preko društvenih mreža. Ono što je najvažnije niko neće biti vraćen“, rekla je Bogutović koja je zadužena i za umetničku realizaciju koncerta .

„Idejni tvorac svega je Vladimir Spasojević, Valjevac, igrač Nacionalnog ansambla Kolo i sigurno da je mogao d abira sa kim će da radi. Zato mi je izuzetno drago da je izabrao nas . On zaista ima dar da motiviše igrače, probudi timski duh . On je izabrao Valjevo da se ovaj program prikaže , a nadam se da ćemo uspeti da program potom vide i van našeg grada. Lepo je kad neko ne zaboravi svoje korene. Na sceni će biti do 250 igrača, to je mnogo mladih ljudi kojii će pokazati svoje umeće“, rekla je najavljujući koncerte Zorica Ćosić sekretar društva.

3 comments on “„Zavet, Metoh i ja“ na sceni Centra za kulturu

 1. Dragan

  neznam koliko je pametno praviti ovakve koncerte za kosovo u ovom trenutku kad postoji mogucnost da priznamo nezavisnost kosova. zasto onda raditi suprotno nasem presedniku vucicu koji ipak najbolje zna sta je dobro za nas

  Reply
  1. Marko

   Ee žalosti ko sve diše ovaj vazduh, evo kreću Vučkovi poltroni na svaku objavu. Nekima treba zabraniti pristup internetu i pravo da komentarišu.

   Reply
  2. Анонимни

   Mi sami najbolje znamo šta je dobro za nas i ne treba nikakav Predsednik da misli umesto nas, osim ako nismo amebe pa da ništa ne znamo!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.