Valis bije bitku za jadransku elitu

Vaterpolisti Valisa već su uveliko ispunili sve zacrtane ciljeve u ovoj sezoni, pošto su u Super ligi Srbije izborili šesto mesto i doigravanje sa našim najboljim klubovima, ali su se plasirali i za nastup na evropskoj sceni u narednoj godini.foto:VK Valis /fejsbuk

Kada je reč o igrama u Regionalnoj A1 ligi Valjevci su i tu zabeležili fantastičan uspeh, pošto su tokom prva tri turnira osigurali najmanje drugo mesto, a time i plej aut za popunu Premijer lige sa pretposlednjim timom jadranske elite.

Ipak, Valis time nije rekao poslednju reč u Regionu.

U vikendu pred nama u Beogradu se odigrava poslednji, četvrti turnir A1 lige, na kojem će „vidre“ imati priliku i za potpunu senzaciju i preotimanje prve pozicije od ekipe Primorja iz Rijeke, koje je suvereni vladar lige.

No, pre utakmice koja će difinitivno odlučivati o prvom mestu Valis će u petak, od 17.30 sati, na bazenu „11. april“ odigrati meč sa POŠK-om iz Splita. U ovom susretu naša ekipa je apsolutni favorit, a meč odluke igra se u subotu od 18.45 kada će se Valjevci sresti sa Primorjem. Dovoljno je reći da Riječani u prvih osam kola imaju isto toliko pobeda, uz ukupnu gol – razliku +68, što govori da su sve rivale glatko pobeđivali.

Valis u ovu utakmicu ulazi bez bele zastave, a ako se ponove dobre igre iz Super lige, onda ne treba isključiti ni mogućnost trijumfalnog povratka u naš grad.

U nedelju se igra poslednje kolo, u kom Valis od 9.30 igra protiv Zadra, koji se kao i POŠK bori za opstanak, tako da se ne dovodi u pitanje epilog ove utakmice.

Sve u svemu, subota je dan odluke da se još jednom u toku ove godine pomeri granica i da se napravi senzacionalan rezultat. Ukoliko i izostane, Valjevcima ostaje plej – aut i nova prilika da našu varoš izvedu na obale Jadranskog mora.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.