POKS Valjevo: Gradonačelnik Gojković nepotrebno rizikuje raspolaganjem nenormalno uvećane budžetske rezerve

GO POKS-a izdao je saopštenje za javnost u kom se navodi da je gradonačelnik Lazar Gojković izašao iz okvira svojih nadležnosti. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Povodom informacija da je u našem gradu u prethodne dve godine budžetska rezerva, umesto projektovanih desetak miliona dinara, iznosila oko četiri stotine miliona dinara, odnosno više od tri i po miliona evra, Savet za finansije Gradskog odbora POKS Valjevo dao je sledeću ocenu:

Prebacivanjem tolike nadležnosti na Gradonačelnika prekršena je zakonom predviđena struktura, podela odgovornosti i drastično narušen sistem dodele  i kontrole budžetskih sredstava.

Ovako kako se radi, u Valjevu je nezvanično uveden Predsednički sistem koji karakteriše podela u kojoj je Gradonačelnik biran direktno od građana a ne od Skupštine i sa partijske liste.

U takvom sistemu on je Izvršni organ a Gradsko veće nije ni potrebno. Tada Skupština, čiji odbornici su takođe birani direktno a ne sa stranačkih lista, ima povećanu i ozbiljnu kontrolnu ulogu.

Pozivamo Gradonačelnika Gojkovića da se, pre svega radi sebe, vrati u okvire svojih nadležnosti.

Ukoliko to ne učini može mu se desiti da svojim potpisima garantuje za raspodelu budžeta koju je neko drugi pripremio, doneo odluke i izvršio.

Ako se utvrde bilo koja nepravilnost, kršenje zakona ili zloupotreba budžetskih sredstava odgovornost će biti njegova a ne Skupštine, Odeljenja za finansije ili nekog nevidljivog centra moći.

Posebno naglašavamo kao apsolutno nedopustivo ponašanje Gradonačelnika Lazara Gojkovića koji dozvoljava da Gradska uprava Valjeva svesno krši Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Nesuvislim i licemernim odgovorima Gradske uprave novinarima „ da kasne zbog redovnih poslova“, dodatno otežavaju poziciju Gradonačelnika Gojkovića jer ga prikazuju kao zaštitnika onih koji drsko krše zakon ignorišući medije,   poreske obveznike, javnost i sve građane Valjeva.

Info služba Gradskog odbora

Pokreta obnove Kraljevine Srbije“

6 comments on “POKS Valjevo: Gradonačelnik Gojković nepotrebno rizikuje raspolaganjem nenormalno uvećane budžetske rezerve

  1. Valjevac

    Nije pomocni trener doveden tu gde je zato sto je strucan, obrazovan za ovu vrstu posla, nego kao nestrucan da slusa i glumi ono sto nije. Psiholozi kazu kad covek izigrava ono sto nije da je zove se PARANOJA. Covek nije dosao tu sam, ko ga je doveo nije dangubio sa kletvom Valjevu.

    Reply
    1. I ja sam Valjevac a nisam prisvojio Valjevo sebi

      Djukicu dosadan si. Imali ste svoje vreme, a kako ste radili pokazuje sto godinama ne orelazite cenzus u Valjevu. To je pitanje za vas, ne zasto sns ima podrsku, vec zasto je vi nemate, pa da se malo time bavite, a ne likovanjem ljudima koji rade.

      Reply
  2. Znaci hit hitova

    O velikim nadleznostima govore ovi sto se zalazu da se sve nadleznosti, ali bukvalno sve prebace na Kralja. Kakvi ste vi carevi. Najjaca mi je ova prica sa ovim savetima gde se potpisuju ispred nekih raznih saveta i kao steka im prica pun gas, a ceo grad zna da im cela stranka stane za sto kad daju izjavu za medije. Ovakvo lozenje jos nisam video na politickoj sceni, ovo je zaista za novost.

    Reply
  3. Nebitne vesti

    A iz rubrike “Nebitne vesti“ izdvajamo saopstenje POKusaja Stranke? Zelimo lep i bogougodan dan svima.

    Reply
  4. Istina

    Kome da odgovara… Pa oni su zajahali celu Srbiju i niko im ništa ne može…
    Pa Vi spominjete Kraljevinu, a Srbija se guši u sopstvenom smradu i g….
    Trebaće mnogo vremena da se Srbija vrati na normalan kolosek. Na kolosek gde neće biti najjeftinija radna snaga, gde neće biti prva u Evropi po socijalnoj razlici, po najvećim cenama hrane, obuće i odeće, gde neće biti prva po kriminalu, gde neće biti prva po korupciji, gde neće biti prva po zagađenju, po fekalijama…
    Mi nestajemo dok se oni kite milionima evra.

    Reply
  5. Патриота

    Милош Јовановић је докторирао на тему:
    ‘’Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine’’.
    У докторату је бомбардовање квалификовао као „интервенцију“, а откако је ушао у политику прича о агресији.
    Салонски националиста који жели да уновчи сваки глас.

    Једну песму пева у Паризу, другу у Београду.

    И данас он каже: не капитулацији.
    Да није жалосно, било би смешно.

    И ви се са таквима коалиционо дружите

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.