Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio 103. rođendan

Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio je danas 103. rođendan, a tom prilikom posetio ga je i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

-Obećao sam našem deda Joci da ću doći da proslavimo njegov 103. rođendan, i evo nas, zajedno prelepim povodom. Dobro se sećam njegovih reči da danas jedemo lubenicu u februaru i za Svetog Nikolu, a pre se išlo u pocepanim pantalonama. Ispunio sam obećanje, zajedno smo proslavili njegov 103. rođendan, a tu je i lubenica, ni manje, ni više, nego baš u feburaru. Prava je dragocenost i čast popričati sa Jordanom koji predstavlja jednu enciklopediju svega što je proživeo. On nam je motiv da budemo još bolji – rekao je Janković.

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner, a u osamdesetim godinama je prestao da pije kafu i rakiju.

-Hvala predsedniku opštine što me je posetio. Osećam se radosno, kao kad sam dobijao unuke i praunuke. Tako se osećam. Ja sam prešao ono što nisam zamišljao. Pre sam u školu išao pocepanih pantalona, i ako nešto imam uz proju da pojedem, križulja i tablica. Pored furune smo nas trojica spavali. A danas je drugačije. Od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo – kaže deda Joca iz Krčmara.

Deda Joca živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu, unuci i praunici mu redovno dolaze. Omiljeni je stanovnik sela Krčmar i pripada mu mesto najstarijeg stanovnika opštine Mionica.

2 comments on “Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio 103. rođendan

  1. Krčmarac

    Vodu ste isključivanje u Krčmaru do decembra meseca. Koji je Pozer ovaj Boban. Arči narodne pare i slika se a sela nemaju vode.

    Reply
  2. Dragan

    bravo za bobana presednika sto je obezbedio da jedemo lubenice u februaru i sto je uvelicao rodjendan deda joci. deda joca pokazuje jos jednom kako gradjani treba da vole vlast jer je dolazak bobana presednika na rodjendan uporedio sa dobijanjem unuka i praunuka. ziv bio deda joco i da jos dugo godina glasas za naseg bobana

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.