U Srpsku 2023. godinu Valjevci ušli sa Miroslavom Ilićem i u narodnom kolu

Valjevci Srpsku Novu godinu dočekali na Gradskom trgu uz koncert Miroslava Ilića i veliki vatromet. Sa Trga otišli u velikom narodnom kolu u koje se samo retki nisu uhvatili.

Pred prepunim Gradskim trgom, Miroslav Ilić koji je tokom decembra obeležio i 50 godina svoje karijere još jednom je pokazao razlog dugog trajanja na estradnoj sceni. „Za Valjevo me vezuju zaista lepe uspomene i znam da ćete da pomislite da to kažem svima, ali verujte da je tako i drago mi je što sam večeras ovde baš na današnji dan. Za mene je svaki nastup novi izazov odgvornost i novi doživljaj. Svojevremeno sam pevao u Vršcu na -12 , a znate kakvi vetrovi tamo duvaju , a večeras zasta nije hladno“, rekao je Ilić neposredno pred početak koncerta.

Valjevci su na ovom novogodišnjem koncertu mogli da čuju repertoar koji je Ilić izveo i na dva velika koncerta u beogradskoj Areni kojima je obeležio svoj veliki jubilej. U pratnji orkastra Miše Mijatovića, sa kojim ima dugogodišju saradnju, za Valjevce je pevao sve one velike hitove koji su obeležili ne samo njegovu karijeru već i brojne decenije iza nas.

„Obnovio sam  prošle godine dve pesme , jednu od Tozovca i jednu moju,  tek da se malo osvežim. Ali mislim da ima sasvim dovoljno mojih pesama. Mislim da i vi znate i da ste svesni koliko je manjak dobrih pravih pesama. Ali ono što je mene ohrabrilo su ova dva koncerta u Areni da je bilo toliko mladog sveta. To mi je posvedočilo da ipak nije mrtav taj pristojan foklor. Ima mnogo talentovane dece , ali pitanje je kakvo im je okruženje, kako ih usmeravaju, kakvim pesmama? A kad je talenat u pitanju to verujte postoji. Mladi ljudi koji su se pojavili i pevaju Šabana , Tozovca, Marinka , mene . Ali to nije to,  oni treba da imaju svoje pesme.  I kad dobiju dobru pesmu misle da to neće proći. Ipak situacija u Areni me zaista ohrabrila“, rekao je Ilić.

Za sebe kaže da  voli zavičajne pesme: Kad  ja odem u kafanu ako ima tamburaša i muzike na ladno naručujem „U lijepom starom Višegradu“, „Milica jedna u majke“ , to su te neke starije pesme.“

Zajedno sa Miroslavom , Valjevci su glasno pevali „Pozdravi je pozdravi“, „Jesen sedamdeset i neke“, „Kad naslonim na dlanove glavu“, Luckasta si ti“ i mnoge druge . U ponoć svim Valjevcima Miroslav je poželeo dobo zdravlje , sreću, mir i ljubav .

Nakon dužeg vatrometa orkestar Miše Mijatovića zasvirao je kolo pa su okupljeni Valjevci praktično u pravoslavnu 2023. godinu zakoračili u narodnom kolu.

 

8 comments on “U Srpsku 2023. godinu Valjevci ušli sa Miroslavom Ilićem i u narodnom kolu

  1. Dragan

    bravo za vlast koja je sirotinji sto nigde nije otisla omogucila da se malo proveseli

    Reply
  2. Seljak veseljak

    Od grejanja platili Miroslava ,baš ih briga skupoća važno je veselje ,bravo za vlast

    Reply
  3. Marko

    Koliko je od tih 12000 e uzeo doticni menadzer … Kako vas nije sramota ?? Ceca kosta 10 000 e za sat vremena nastupa koja je najskuplja pevacica kod nas … Vi vise ne marite koliko i kako kradete na ocigled ove sirotinje i ovog naroda. Polako …

    Reply
  4. Ivan

    12 000 evra Miroslav Ilic … Ceca je najskuplja pevacica ona uzima 10 000 evra za isti nastup. To je proverena informacija …. Niste vi doveli nama Miroslava Ilica doveli ste ga da bi sebi strpali nekoliko hiljada evra u dzep. Ima Boga … Polako !!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.