U selu Žabari protestuju zbog puta I kamenoloma

Meštani sela Žabare protekle praznike proveli su znaku protesta zbog prolaska teških kamiona kroz njihovo selo iz obližnjeg kamenoloma.

Nakon što je put kroz selo Bujačić kojim su ranije saobraćali teški kamioni propao , po rečima meštana sela Žabare kamioni iz kamenoloma V2 Trauser , kamen odvoze koristeći put kroz njihovo selo.

Pod teškim teretom dolazi do urušavanja postojećeg puta pa su meštani proteklih dana bili odlučni da pokažu svoje neslaganje protestujući . Oni navode da su kamioni uglavnom pretovareni odnosno da je njihov tovar preko  nosivosti upisane u saobraćajnu dozvolu i najveće dozvoljene ukupne mase. Oni takodje tvrde da kaamenolom ne poseduje odgovarajće dozvole što iz pomenute firme demantuju navodeći da raspolažu svom potrebnom dokumentacijom pa čak I da su se obraćali gradu Valjevu za asfaltiranje I proširenje puta , a da im iz Uprave na zahtev nije odgovoreno.

Slučaj u selu Žabari poseća na svojevremeno problem meštana Prijezdića koji su takodje blokirali put kako bi došli do novog asfalta. Njihov zahtev je ispoštovan , a meštani Prijezdića pak tvrde da novi put neće dugo potrajati jer je broj kamiona koji se kreću kroz selo enormno veliki te je habanje noovg asfalta neminovno.

7 comments on “U selu Žabari protestuju zbog puta I kamenoloma

 1. Мод

  Зашто ? Зар нису гласали сви како им је речено ?

  Reply
 2. Ivana

  Kad su uzimali pare po aru puta 100 vise nego sto vredi, nisu mislili o tome?
  Pa prodajite opet zemljiste za kamenolome i rudnike!?

  Reply
  1. Zil

   ко је узео паре?Информишу се мало.Каменолом је у другом селу,другој општини

   Reply
 3. Dragan

  poslati policiju da ih rastera. nemoze neki seljak da ugrozava poslovanje nasih privrednika

  Reply
 4. Branko

  Gde Vam je odbornik Lazic on se borio za Zabare il sad nema vremena bavi se sportom

  Reply
 5. beton liga

  Eh sada, gradjanski protesti u autokratiji. Pa gde to ima? Jel ste hteli cvrstu ruku, diktaturu, cara-vladara na celu drzave, ugledanje na najgore svetske diktature? Jel nas unistila demokratija? Znaci, ima da bude kako vlast kaze, a vi protestvujte u svoja 4 zida.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.