Stranka slobode i pravde: Dve godine bez dežurne apoteke

Povereništvo Stranke slobode I pravde izdalo je saopštenje u kom navodi da grad već dve godine nema dežurnu apoteku . Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pre 2 godine, tačnije u decembru 2020.g., Stranka Slobode i Pravde je na  konfereciji za novinare upozorila da u našem gradu ne postoji dežurna apoteka te da građani, u toku noći, moraju da putuju do Šapca ili Lazarevca kako bi u hitnim slučajevima nabavili neophodne lekove. Takođe smo upozorili na alarmantno finansijsko stanje u Zdravstvenoj Ustanovi “Apoteka“ Valjevo i izneli predlog za rešavanje nastalih problema a to je da se kroz koncesiju nađe privatni partner koji će profesionalnim menadžmentom omogućiti poslovanje ZU “Apoteka“ Valjevo uz uslov da budući koncesionar obezbedi da jedna apoteka na teritoriji grada bude dežurna apoteka odnosno apoteka koja će raditi 24 sata neprekidno.

Gradske vlasti (čitaj SNS) su tek posle 2 godine shvatile da je jedino rešenje za ZU “Apoteka“ Valjevo ono koje smo mi predložili, koncesija, i 29.novembra 2022.g. su objavile javni poziv za davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou Grada Valjeva i Opština Ljig i Mionica.

Kako krajem ove nedelje ističe rok za dostavljanje ponuda, za očekivati je da u prvoj polovini februara bude izabran najpovoljniji ponuđač i da konačno Grad Valjevo dobije dežurnu apoteku.

Stranka Slobode i Pravde će i ubuduće ukazivati na probleme u našem gradu i davati predloge za njihovo rešenje jer sadašnja vlast nema niti ideje niti kadrovski potencijal za realizaciju istih.

Stranka Slobode i Pravde

Povereništvo Valjevo“

 

5 comments on “Stranka slobode i pravde: Dve godine bez dežurne apoteke

 1. Miki

  Ta tema je resena, nasli su ljudi resenje i koliko sam shvatio uskoro ce realizacija cele stvari i kako sam nacuo resenje je korisno i za grad i za gradjane.

  Reply
 2. Milutin

  „Poverenistvo“? Kad se setim sa je svako saopstenje ove ssp price bilo da zezaju sns kako ima poverenistvo, vidite kako se to sve okrete, ali nece niko vas zezati, to ne rade ozbiljne partije.

  Reply
 3. Istina

  Глупост!
  Шта ће дежурна апотека 24 сата када имају лекари, Ургентни центар, болница…Ко је озбиљно болестан не може сам бирати да купује лекове. Такви пацијенти се збрињавају преко хитне помоћи у болницу где добијају све што им је потребно. А ко би хтео да купи неки лек без рецепта, па нека га купи до 23 сата до када и сада раде поједине апотеке.
  Трошкови ноћних дежурстава апотеке би превазишли све друге трошкове о којима сам горе писао.
  Значи да је то велика глупост и трошак за народ.

  Reply
 4. Bos

  mislim da tvoja glopst je Jos veca,ovde se ne radi samo o cistom profitu vec da je svuda u svetu normalno da Ima dezurna apoteka al ocigledno tvoj napredni mozak to ne kapira

  Reply
  1. Istina

   U naprednom svetu se veliki broj lekova kupuje na automatskim mašinama, ako ti znaš šta je to?
   Ali ne možeš shvatiti moje objašnjenje kao i većina tvojih saradnika. Meni je vas žao.
   Ako je vama jedini problem što posle 23 sata uveče do 06 časova ujutru ne možete da kupite Brufen ili Cafetin, pa šta da radimo. Otiđite do Urgentnog centar ako za vas postoji neki lek, tamo bi trebalo non stop da ga ima. Tamo su od naroda plaćene službe koje dežuraju…
   Ako nemate šta da pišete, nemojte pisati koje kakve gluposi. Ja bih razumeo da pišete ko je odgovoran za propast apotekarske ustanove i ko treba da odgovara… Ali vi se očigledno šlihtate nekome…

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.