Sneg samo na planinama

Na kolovozima, a posebno na putevima u planinskim predelima ima snega do 5cm, obavezna je upotreba zimskih guma i zimske opreme uz opreznu vožnju! Meteorolozi snežne padavine najavljuju ponovo u subotu. Raspust školaraca u gradu ipak bez snega.

Svi su izgledi da ozbiljnijih snežnih padavina u Valjevu narednih dana neće biti . Ovogodišnji zimski raspust za mališane protiče bez snega. Na Divčibarama I u pojedinim selima oko Valjeva snega ima. Činjenica je pak da ga je  nedovoljno da bi na Divčibarama bila započeta prava  sezona skijanja.

Kako sada stvari stoje vezano za prognoze meteorologa nekadašnjih zima više ni na vidiku. Velikih snegova u gradu, ekstremno niskih temperatura ove zime verovatno neće biti , a u Valjevu sneg je pao samo jednom ove zime I potrajao tek do podneva.

Ujutro mestimično magla i niska oblačnost. Tokom dana danas umereno do potpuno oblačno i iznad većeg dela suvo. Najniža temperatura od 1 do 4, najviša od 4 do 8 stepeni. Krajem dana na severozapadu i zapadu razvedravanje.

Petak: Umereno do potpuno oblačno i malo toplije, kiša se očekuje samo na severu zemlje, u ostalim krajevima suvo. Vetar slab, južnih pravca. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 4 do 10 stepeni.

Subota: Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.

Nedelja: Umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 6 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 16.01.2023. do 20.01.2023.)
Promenljivo oblačno, malo toplije i uglavnom suvo.

Snega na putevima ima na prilazima planinskim prevojima Valjevo – Poćuta – Debelo brdo, Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka, preko Bukova. Na  pomenutim deonicama je na snazi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Savetuje se  maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

foto:Dj.G/fejsbuk

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.