Počela besplatna obuka skijanja za valjevske školarce

Za sedamdesetoro valjevskih školaraca na Divčibarama započela obuka skijanja . Samo 20-oro dece pokazalo neki nivo poznavanja ovog sporta dok je  najveći broj dece prvi put stalo na skije.

Sedamdesetoro školaraca koji su zabeleili uspeh na nekom od takmičenja Grda Valjevo je obezbedio bbesplatno zimovanje u trajanju od sedam dana na Divčibarama. Valjevski školarci na Divčibare su otputovali u nedelju , a već od prvog dana boravka započeta je i besplatna obuka skijanja.

„Snega ima sasvim dovoljno za obuku i obuka se radi na maloj ski stazi. Sa decom rade obučena i stručna lica . Proverom koja je najpre izvršena ustanovljeno je da samo 20-oro dece pokazuje neki nivo veština kad je skijanje u pitanju dok najveći broj dece nema iskustva, a mnogi su tek sada prvi put stali na skije“, objašnjava Željko Ostojić, direktor UFK Valis koja je upravo zadužena za pružanje obuke deci.

Komercijalne cene obuke koju  deca dobijaju sada  besplatno, inače se kreću od 3 600 do 4000 dinara po času obuke po detetu.

„Obuka je za njih besplatna i to uključuje same časove skijanja, ski pas i besplatno iznajmljivanje skija . Za decu je obezbedjen prevoz od odmarališta Stevan Filipović gde su deca smeštena do hotela Pepa , tačnije do same staze i nazad. Atmosfera je dobra i deca su zainteresovana da nauče da skijaju“, kaže Ostojić koji i sam učestvuje u obuci valjevskih školaraca .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.