GOPOKS:Grad mora da zaštititi interes zaposlenih u Medicinskoj školi

Povodom nedavnih dešavanja u Medicinskoj školi saopštenje za javnost izdao je GO POKS-a. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Zaposleni u Medicinskoj školi u Valjevu brane zakonom propisanu proceduru, dostojanstvo grada Valjeva, dostojanstvo porodica čija deca pohađaju ovu školu a pre svega svoj profesionalni i lični integritet.

Iz svega što se dešava poslednjih dana oko Medicinske škole jasno je da zaposleni i roditelji ne brane starog direktora već su ogorčeni što im je oduzeto pravo da na nastavničkom veću i školskom odboru postave direktora na osnovu ustaljene prakse.

Takođe, jasno je da protest zaposlenih nije politički inspirisan već je odgovor na političko razrešenje prethodnog direktora a još više političko postavljenje novog direktora koji nema ni minimalno poverenje kolega.

Prosvetni savet Gradskog odbora POKS Valjevo će zatražiti od Skupštine i Gradonačelnika našeg grada da zaštite interes Valjeva, zaposlenih u Medicinskoj školi, dece i njihovih porodica.

Gradske institucije su u ovom slučaju dužne da se odupru perfidnom, zlonamernom i podmuklom postavljenju novog direktora kojim je ministar Ružić uveo prinudnu upravu u Medicinskoj školi i ponizio naš grad i njegove institucije.

Podsećamo Gradonačelnika Gojkovića i odbornike u Skupštini Valjeva da su na čelu slobodarskog grada. Očekujemo da utvrde kolika je odgovornost onih koji su u Valjevu zaduženi za prosvetu.

Info služba POKS Valjevo“

 

6 comments on “GOPOKS:Grad mora da zaštititi interes zaposlenih u Medicinskoj školi

 1. Zakon pre svega

  Da li je moguce da se bavite politikom, a da dajete saopstenja o necemu o cemu apsolutno nemate pojma, sto se u tekstu vidi, vec da samo pisete da biste bili interesantni javnosti i pokusali malo da dobijete prostora u medijima.

  Reply
 2. Miki

  Bravo za POKS i drugi treba da se uključe u rešavanju problema u Valjevu,samo tako nastavite…

  Reply
  1. Da se zna

   Eto oni bar iznose nešto što može da ima veze sa lokalnim nivoom a u ovome nema njihovih koalicionih iz NDSS ni da se jave- oni samo o državnim pitanjima. Za sledeće izbore sa POKS -om ali da se ne kritikuje lokalna vlast , Tako će i POKSU pomoći da budu rado viđeni koalicioni partner ako zatrebai 3-4 odbornika, mada teško.

   Reply
 3. POKusaj Stranke

  Evo i poksa da se ukljuci saopstenjem cisto da svojim ukljucivanjem obesmisli citavu temu. Poks to valjda znaci pokusaj stranke?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.