GO SNS: SPS Valjevo napada svog ministra

GO Srpske napredne stranke izdao je saopštenje u kom reaguje na saopštenje  šefa odborničke grupe  SPS-a , Djordja Pavlovića, SNS podseća da odluku o postavljenju direktora bilo koje škole donosi ministar prosvete , koji u ovom mandatu jeste upravo član SPS-a. Kako kažu, u unutrašnje razmirice ove partije se neće mešati , a Pavllovića pozivaju da pokrene sudske postupke protiv istog ukoliko smatra da je njegov ministar doneo nezakonitu odluku. Saopštenje SNS-a prenosimo u celosti:

„Srpska napredna stranka u Valjevu je stranka koja u potpunosti snosi odgovornost za dobijenu podršku građana Valjeva. Ali Srpska napredna stranka ne može snositi odgovornost za postupke drugih stranaka i njihovih predstavnika.

Pokušaj šefa odborničke grupe Socijalističke partije Srbije – Jedinstvena Srbija Đorđa Pavlovića da poslednjim saopštenjem, odgovornost za razrešenje jednog, a imenovanje drugog direktora Medicinske škole u Valjevu, pripiše članovima Srpske napredne stranke samo je pokazatelj vrhunskog neznanja i uzaludne manipulacije kojima se građani Valjeva pokušavaju dovesti u zabludu.

Gradski odbor SNS-a u Valjevu, kao ni kadrovi naše stranke, ne učestvuju u imenovanjima direktora škola jer je to dužnost i obaveza ministra prosvete. Po zakonu, ministar prosvete je taj koji potpisuje rešenja o imenovanju i donosi konačnu odluku, pa je jasno da „pravni ekspert“ Pavlović nije pročitao Zakon o obrazovanju i vaspitanju.

U ovom slučaju, ministar prosvete je iz redova Socijalističke partije Srbije, gospodin Branko Ružić, pa je jasno da je odluka o bilo kakvim imenovanjima u oblasti prosvete upravo na partiji Đorđa Pavlovića. Molba koju Pavlović upućuje saopštenjem svedoči o njegovoj poziciji u sopstvenoj partiji. Ukoliko je neophodno da se sa sopstvenim članstvom, ministrom iz sopstvenih redova razgovara saopštenjem, jasno je i kolika je podrška koju gospodin Pavlović ima u svojim redovima. Ako je nema u svojoj partiji kako bi je mogao zaslužiti kod građana Valjeva?

Srpska napredna stranka u Valjevu poštuje odluke Vlade Republike Srbije pa samim tim i ministarstava koja čine tu Vladu bez razlike da li se radi o našoj stranci ili pak o članovima Vlade iz redova koalicionog partnera. Verujemo da je ministar prosvete odluku doneo na zakonit način iako šef njegove odborničke grupe u Valjevu smatra da ministar odluke donosi po nečijem nalogu i na svaki način pokušava da ga omalovaži. Stoga se Gradski odbor SNS-a u Valjevu neće mešati u unutrašnje odnose u SPS-u. Njihova međusobna omalovažavanja i razmirice ostavljamo njima.

Gospodin Pavlović dobro zna da protiv odluke ministra, ukoliko je ustanovio da je nezakonita, može pokrenuti sudske postupke i u to se svakako nećemo mešati. Ali isto tako nećemo dozvoliti da se građanima Valjeva predočava iskrivljena slika o odgovornosti naših članova, u saopštenju pomenuta gospođa dr Zorica Jocić. Posle niza saopštenja u kojima istu omalovažava jasno je da gospodin Pavlović pledira na njeno mesto. Ali, gospodine Pavloviću, da biste dobili to mesto neophodno je da poznajete zakon, što očito nije slučaj i da imate podršku građana, što opet nije slučaj. Bar podršku Vaše partije? A, da, ni to nije slučaj.

Istovremeno zanimljivo je da se o dešavanjima u Medicinskoj školi oglasilo i nekoliko članova POKS-a. Koristeći priliku valjda da pokažu građanima da postoje iako građani dobro znaju da se pomenuta partija odavno raspala.

Zbog svega navedenog, dužni smo da napomenemo da Srpska napredna stranka u Valjevu u potpunosti snosi odgovornost za opredeljenih 246,4 miliona dinara u budžetu za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje u Valjevu. Mišljenja smo da ovim sredstvima možemo omogućiti deci Valjeva uslove za sticanje obrazovanja kakvo i zaslužuju.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo“

 

 

21 comments on “GO SNS: SPS Valjevo napada svog ministra

 1. Milutin

  Neka se njim bavi njegov ministar, jer njega i napada. On se izgleda odmetnuo od partije njihove i ne ponasa se bas u skladu sa ponasanjem partije i odavno meni tu mirise da on sprema prebeg negde kod ovih drugih iz opozicije.

  Reply
  1. Милета

   Ма јасна ствар. Не види себе Павловић у партији и сад удара по својима.

   Reply
 2. Раде

  Значи дошло до тога да овај Павловић мора шефовима из његове странке да се обраћа преко медија? Шта се дешава, не јављају му се да му објасне зашто доносе неке одлуке?

  Reply
 3. Znaci ludilo

  Nabio komplekse od Zorice i onda je u svemu vidi. Ne vidi svog ministra od Zorice ahhahaha. Zena mu pokazala zube, oducila ga u dva-tri obracanja od politike i sad leci komplekse, pa po cenu da zarati sa Ruzicem koji je ministar iz stranke u kojoj je Pavlovic.

  Reply
 4. Packe

  Šta li će mu šef Ivica Dačić reći što napada ministra kog je delegirala u Vladu njihova sps partija?

  Reply
 5. Urke

  Pa nije Ruzic neozbiljan da donese odluku, a da nije u skladu sa zakonom i da nije ispravna. On je ozbiljan covek i nije mi jasno zasto ga napadaju njegovi iz partije u Valjevu. Jaci kompleks prema Zorici, od ljubavi prema partiji i od postovanja partijskih sefova u sps-u?

  Reply
 6. Kaćolino

  Pavlović i njegove prazne priče kojima pokušava da izazove buru, pa da uhvati beg iz svoje stranke i da nadje sklonište u nekoj od opozicija.

  Reply
 7. Gradjanin VA.

  Botovi bolje se bavite temom,izdajom Kosova.Šta bi sa našom svetom zemljom!!! I zbog čega vam je presednik ucenjen??? A vi se bavite Tuckom.

  Reply
  1. Gradjanin X

   Gradjanine, progutali ste „D“ u jednoj reci. I ako cemo realno, za nas je to Kosovo i Metohija, a vama koji ste je skratili na „Kosovo“ neka vase savesti na ledjima.

   Reply
 8. Nele

  Ima izreka u narodu,kljuca pile u gvozdene vile,zaigrao se mali Pavlović,do te mere,da mu ni ministri nisu sveti,samo čekam,kad polete jedan dan i po Dačiću ima da pršti Ovi njegovi treba dobrano da ga prevaspitaju,i da mu ćušnu jednu disciplinski, onako reda radi😂😂

  Reply
 9. Violeta

  Pa čim mora da se obraća ministru preko medija, jasno je koliko je dobar sa svojim partijskim kolegom. Sramoti se, umesto da ćuti da se ne bruka. On se jadan ponosi glupostima, vrši direktan napad na SPS svoju partiju. Videće kako će biti posle ovog napada, kako će ga njegovi partijski drugari poštovati.

  Reply
 10. Jaki

  Ne moze on da dodje do Ruzica. Nije on toliki igrac, zna se koga Ruzic ovde postuje Milicevica, Milanovica i ostale, a ovaj mora ovako, verovatno mu kuliranje u partiji doslo preko glave, presavio tabak i resio da pise svom ministru iz partije preko medija.

  Reply
 11. Sofija

  Koji je kompleksaš ovaj Pavlović?! Očigledno je da mu je mesto „progorelo“ i da ga ne poštuju ni 2% ovi njegovi! Mada i koji „njegovi“ kad je SPS već davna prošlost u Valjevu!

  Reply
 12. Ministar da se javi

  Sto se bavi stranka njima? Saopstenje da da ministar iz njegove partije i da covek objasni jednom za svagda o cemu se radi, sa sve papirima i dokazima, da se vise ne politizuje ova tema, jer ovde nema mesta politici, vec samo cinjenicama, a o cinjenicama niko ne govori, samo se politici.

  Reply
 13. Slavka

  Sve je nama jasno sada. Koliko cene Pavlovića u SPS – u, kada mora preko medija da im se obraća. A mislim da je ovim još goru stvar uradio, napao čovek svoju partiju, pa to nema nigde.

  Reply
 14. gandra

  Cujes, Ministar imenuje direktora skole koji ima platu 70, 80 iljada…. ja smejurije…
  fala ti boze sto nisam iso u skolu i imam 150 iljada….

  Reply
 15. Neda

  Ako valjevski SPS ima bilo kakvih nedoumica u vezi imenovanja i razrešenja direktora Medicinske pkole, mogao je to interno da proveri i da se konsultuje u okviru svoje stranke.Ovaki javno tražiti preko medija bez zakonskog utemeljenja da Ministar menja svoju odluku je krajnje skandalozno ponašanje SPS-a i dovoljno govori o svim argumentima protiv novog direktora da su neosnovani i utemeljeni u dnevno-političkim svrhama.

  Reply
 16. Nije sPStttttttt

  Pa naravno da napada… To je vama čudno zato što ste prazni klimoglavci i slepi poslušnici ..

  Reply
 17. Limar

  Lepo ste rekli, napali svog ministra, zašto se vi toliko uzbudjujete, nisu napali vaseg, osim Jocićke, koja stvarno treba da ode ne sa mesta na kom je , nego da pobegne iz grada, zemlje, zbog pokoljenja svojih.

  Reply
 18. Deka

  odavno nisam u Valjevu ne znam za različite interese ovih grupa koje bi nekada učitelj terao u ćošak zbog ne znanja i gluposti
  Ps. nekad bilo došli silnici da

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.