Zakazivanje pregleda kod lekara specijalista celog meseca

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić izjavila je da će od druge polovine decembra biti ukinuto zakazivanje termina kod lekara specijalista od 1. do 5. u mesecu preko Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema i da će pacijenti imati mogućnost da preglede zakažu tokom čitavog meseca, navodi se na sajtu Vlade.

Grujičić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekla da će lekari celog meseca moći da zakazuju preglede u bolnicama, dodavši da će to zaživeti od 20. decembra.

Ona je istakla da svi oni koji imaju problem sa zakazivanjem mogu da joj se obrate na imejl danica.grujicic@zdravlje.gov.rs, napomenuvši da će se pacijentima najpre zakazati pregledi, a zatim utvrditi zbog čega moraju da se obraćaju resornom ministarstvu kako bi zakazali termin.

Ministarka je ukazala na to da je digitalizacija veoma važna za zdravstveni sistem i da je bitno dovesti optički kabl do ambulanti u svakom selu.

8 comments on “Zakazivanje pregleda kod lekara specijalista celog meseca

 1. Prle

  Mozete vi ministarko dovesti i dva opticka kanala do ambulanti ali to vam ne vredi nista jer su vam zaposleni neodgovorni i neradnici.Prosli ponedeljak sam preko e recepta prijavio u D.Z Valjevo da mi obnove recepte niti su obnovili niti su me obavestili na kraju mi je sestra telefonom obnovila recepte.

  Reply
 2. Ljubinka

  Sto je tesko da to odradi izabrani lekar? Zasto ?Koliko ljudi nemaju telefone mobilne i ne znaju da funkcionisu?Ali …tesko jeee da to doktori rade pala bi im kruna sa glave🌚

  Reply
 3. Joca

  Vi zivite u nekom ranijem veku,ako imam istu terapiju sto bih oduzimao vreme doktoru i sebi ako je moguce to obaviti kompjutrski.Ako ste zaludni u redu,vase vreme.Vasu mudrost prenesite ministarski Grujuicic da nam zakazivanje kompjuterski nije potrebno,dovoljna je tabla i kreda.

  Reply
 4. Анонимни

  ma najmanji problem su e recepti.neka bolnice puste da se pregledi kod specijaista moze zakazivati svaki dan pa ces da vidis dali ima ili nema liste cekanja.u zdravstvu je opsti haos i samo naj koji ima para ce da se leci a ostali koji na to imau pravo ce i dalje da se guraju pred salterima i sedeti satima nebi li iskoristili pravo na lecenje …

  Reply
 5. Ljubisa

  Veoma je stetno I pogubno sto je dozvoljeno da doktori koji rade u drzavnim zdravstvenim ustanovama , rade I u privatnim klinikama .Zato nema adekvatnog tretmana kao I predanog interesovanja doktora nad pacijentima . Svaka cas pojedincima . Krajnje je vreme da se opredele…

  Reply
 6. Miroslav Nikolić

  Hvalim te Gospode Bože da se napokon u srpskom rodu dogodi da prava pravcata ličnost, prepoštena, najviše moguće stručne naobrazbe, veoma ozbiljna i beskompromisna, dođe na mesto ministra zdravlja, naša draga prof. dr Danica Grujičić. Pisao sam joj o velikom problemu nemogućnosti zakazivanja pregleda kod lekara specijalista preko tog famoznog IZIS sistema, jer sam i sam bio žrtva tog trulog načina zakazivanja pa sam tako čekao bezuspešno 6 meseci da mi se zakaže pregled kod fizijatra u Opštoj bolnici u Loznici, a kada sam došao sa uputom bez termina, jer više nisam mogao izdržati svoje zdravstvene tegobe, mene je vratila fizijatar Milanka Marković rekavši mi tako drčno „Čekaj kada se otvori termin“, a njihov fizijatrijski termin je bio otvoren samo jednog dana u tekućem mesecu i to poslednjeg radnog dana u tekućem mesecu radi zakazivanja pregleda za naredni kalendarski mesec i to kažu mi otvoren je samo 5 minuta, a da Dom zdravlja u Krupnju nikada nije dobio obaveštenje kog dana se taj termin otvara i u kom vremenskom intervalu. Tako je to moglo da bude i da traje veoma dugo kod kojekakvih vucibatina i pogani od neljudi, a kod imenovane profesorke to neće moći tako. Živa nam i zdrava bila na mnoga leta.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.