Pomoć penzionerima sa penzijama manjim od 43 645 din

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o uslovima, visini, obuhvatu penzija i dinamici isplate novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju, koja predstavlja nastavak sprovođenja mera zaštite i poboljšanja standarda korisnika prava penzijskog i invalidskog osiguranja, navodi se na sajtu Vlade Srbije .

Uredbom je propisano da se novčani iznos kao uvećanje uz penziju isplaćuje korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra ove godine do novembra 2023. godine, ne prelazi iznos od 43.645,99 dinara.

Novčani iznos isplaćivaće se mesečno uz penziju u ovom vremenskom intervalu.

Precizirano je i da će se korisnicima penzije smatrati i invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Nije precizirano o kom iznosu novca se radi .

foto: pixabay

7 comments on “Pomoć penzionerima sa penzijama manjim od 43 645 din

 1. Vera

  Tesko nama samo obecanja a ni za leba dok platis dazbine a kraj decembra nista nema od obecanja!Bas jadno po nas siromahe!

  Reply
 2. Soko

  Na Decembarsku penziju nece da daju ni dinara , to ce neko iz vlade da pokupi za sebe i blize saradnike, .
  Najavili jesu i to cvrsto ali ko veruje ovoj vlasti taj neka ceka dobice kad na vrbi rodi grojze.

  Reply
 3. Jojs

  ljudi opameti te se sada su vas slagali evo postoji i uredba ,sve novine su pisale i ništa od toga ,to je samo varka da bi on i sin odneli kofere na Hilandar ili drugo mesto, kad je prošlo nezapaženo penzionerima mućak.
  zapamtite 2019 nije bilo povećanje penzija iako je trebalo da se poveća za 5.5% ali se ta cifra prelila u 2020 i tako je umesto u 2019 povećanje bilo za 2020 a penzioneri ostali kratki za sva sledeća povećanja i manjom penzijom ,tako on laže ,maže ,i krade penzionere pa ti da nešto da ti zamaže oči a to što ti je dao je samo jedan deo koji ti je uzeo u 2019.dao ti deo tvog novca jer si bio ovca i ćutao i ćutiš i danas .

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.