Novogodišnji bazar

      1 коментар на Novogodišnji bazar

Turistička organizacija Valjevo krajem meseca priređuje “Novogodišnji bazar” koji će u Valjevu trajati od 27. do 31. decembra 2022. godine.

Prijavljivanje učesnika – izlagača je do 25. decembra 2022. godine u Turističkoj organizaciji Valjevo, u Ulici Prote Mateje 1/1, 14000 Valjevo, kontak telefon je 014/221-138, ili putem mejla: tov.marketing@mts.rs.

To je prilika za različita udruženja, zanatske i umetničke radionice, kao i pojedince da plasiraju svoje rukotvorine – nakit, ručno rađene ukrase, pletene i štrikane odevne predmete, domaće čajeve, hranu i napitke, med, kozmetiku… Pravo učešća na Bazaru imaju pravna i fizička lica koja sama proizvode i izrađuju svoje proizvode, a koji se uklapaju u duh “Novogodišnjeg bazara”.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Valjevo, Ane Marković, ovakve manifestacije, koje traju po nekoliko dana omogućavaju tzv. malim proizvođačima, kreativcima, zanatlijama, poljoprivrednim domaćinstvima da se direktno susretnu i uspostave dugotrajniju saradnju sa potrošačima. Sa drugog stanovišta na prazničnim bazarima na Gradskom trgu, benefit za potrošače je da pred praznike po povoljnim cenama mogu pazariti raznovrsne upotrebne i ukrasne proizvode.

Takođe, ovakvim programima Turistička organizacija Valjevo čuva tradiciju karakterističnih etno rukotvorina i prehrambenih proizvoda našeg kraja, kao i uz negovanje starinskih običaja prazničnih panađura.

“Novogodišnji bazar” na Gradskom trgu u Valjevu biće otvoren od 27. do 31. decembra 2022. godine, od 10 do 22 sata.

 

 

 

1 comment on “Novogodišnji bazar

  1. Obavesteni

    Da li bar ove godine mozete izlagacima, a i posetiocima obezbediti pristojnu rasvetu?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.