GG „Pokreni se“ u Osečini napustila sednicu Skupštine

Povodom napuštanja sednice Skupštine Opštine Osečina GG „Pokreni se „ izdala je saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti :

„Odbornici GG „Pokreni se“, jedine opozicije zastupljene u osečanskoj skupštini, napustili su poslednju sednicu Skupštine održanu 30.11.2022 godine.

Kap koja je prelila čašu je dostavljanje trećeg  rebalansa budžeta za 2022. godinu neposredno pred samu sednicu (tačnije na ulazu u skupštinsku salu) i ubacivanje istog kao vanredne tačke dnevnog reda. Na potpuno isti način kao i kod drugog rebalansa na sednici Skupštine 22.09.2022. godine.

Naime, takvim postupanjem onemogućava se odbornicima da učestvuju u radu Skupštine, da iznose eventualne primedbe, ukažu na zloupotrebe, a da ne pominjemo da ulože amandmane.

Zakon o budžetskom sistemu je jasan i kaže da se rebalans budžeta donosi po istoj proceduri kao i budžet, odnosno postoje rokovi, javna rasprava, razmatranje na skupštinskom odboru za finansije… Ništa od toga ne postoji kod sadašnje vlasti.

Osečanske SNS dahije smatraju da ako su na vlasti ne moraju da poštuju Zakon, niti da građanima polažu račune (osim svom idolu, čijoj slici na zidu se klanjaju i čiji lik i delo pokušavaju da kopiraju) – jer oni su „vlast“. Neznanje i nestručnost, u kombinaciji sa osionim i bahatim ponašanjem, zavladali su Osečinom.

Zašto pokušavaju da sakriju kako troše pare svih nas i zašto rade tri rebalansa za manje od pola godine?

Razloga ima mnogo, a ovo su samo neki: zaduživanje opštine za ulično osvetljenje na 15 godina, dugovi i gubici JKP „Osečina“, višestruko veći iznos od realnog za ugradnju kamera, stranačko namirivanje budžetskim parama, pa onda preteraju u napred navedenom, pa mora opet i opet – tajni rebalans.

Pozivamo predsednika Skupštine da se konačno udostoji funkcije koju obavlja i da svojim kolegama odbornicima omogući da učestvuju u skupštinskom radu tako što će odbornici dobijati materijal za sednice blagovremeno.

GG Pokreni se“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.