1,2 milijarde za plan komunalne gradnje

Za realizaciju plana komunalne gradnje u narednoj godini opredeljeno je 1,2 milijarde dinara. Načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković posebno je izdvojio izdvajanja za puteve I ulice, ali I ulaganja u industrijsku zonu.

1Program 2 – Komunalna delatnost 323,300,000
2 Program 3 – Lokalni ekonomski razvoj 83,100,000
3 Program 4 – Razvoj turizma 600,000
4 Program 6 – Zaštita životne sredine 48,200,000
5 Program 7 – Putna infrastruktura 709,100,000
6 Program 14 – Razvoj sporta i omladine 42,500,000

Pojedinačno gledano najviše sredstava biće utrošeno za ulice I uteve za šta je predvidjeno čak 709 miliona dinara . “U ovoj godini uradili smo 22 gradske ulice I 8km seoskih puteva . Očekivanja su da e narede godine taj broj ulica biti I veći”, rekao je Vuković .

Javno osvetljenje – funkcija 640 127,000,00 – Od ovog iznosa najvećo deo skoro 100 miliona predvidjeno je za plaćanje utrošene struje za rasvetu I semaphore u gradu.

Održavanje javnih zelenih površina – funkcija 550 33,5 miliona – Pored nabavke sadnica I ozelenjavanja 20 miliona dinara predvifjdeno je za košenje trave.

Održavanje čistoće na površinama javne namene 86 miliona – Najveći deo novca 63 miliona dinara biće utrošeno za čišćenje I pranje ulica.

Upravljanje i snabdevanje vodom za piće – funkcija 630 76,8 miliona – Za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže biće utrošeno 32,9 miliona

Unapređenje privrednog i investicionog ambijenta-funkcija 620 83,1 milion – izgradnja saobraćajnica u privrednoj zoni Nova 1,2, 3 za šta je predvidjeno  80 miliona

Redovno održavanje aut. meteo. stanice i opreme na Divčibarama 600 000 dinara

Upravljanje otpadnim vodama – funkcija 510 48,2 miliona – Najviše novca na ovoj poziciji opredeljeno je za izgradnju feklane I kišne kanalizacije 40 miliona dinara

Održavanje , rekontrukcija i izgradnja saobraćajne infratrukture –
Funkcija 451 – ulice i putevi 709 miliona dinara – Na ovoj poziciji najviše novca biće utrošeno za rehabilitaciju ulica 100 miliona I za investiciono održavanje puteva 150 miliona . Značajna izdvajanja predvidjena su I za zimsko održavanje 63 miliona , za investciono održavanje ulica I parking 50 miliona dinara , redovno odraavanje makadamskih puteva 55 miiona dinara, redovno održavanje asfaltnih puteva 29 miliona dinara.

Podrška predškolskom i školskom sportu – Funkcija 810 42,5 miliona – Največi iznos predvidjen je za Izgradnju-rekonstrukciju sportskih i dečjih igrališta u stambenim naseljima
i javnim površinama 20 miliona dinara.

 

33 comments on “1,2 milijarde za plan komunalne gradnje

 1. Dragutin

  Za putnu infrastrukturu samo je izdvojeno koliko je pre dve godine bio kompletan budzet odeljenja i to znaci da ce se u sledecoj godini uraditi bas bas dosta.

  Reply
 2. Мачка са Петог Пука

  Ово је доста пара, а ја морам да кажем да ова наша улица Миливоја Радосављевић изгледа као писта за авион након рада и да се и овим путем захвалим на лепој пажњи.

  Reply
 3. Teodora

  Vukovic radi zaista dosta ove godine i odeljenje moze podignuta cela pred ljude. Ona prosla godina je bila losija, jer se morala sredstva dati za izgradnju industrijske zone, a moralo je to, 30 godina imamo obavezu da to uradimo i nismo uradili, a nismo do sad i to nije trosak, vec ulaganje, a sada kada se to obavilo, pokazalo je kako je uspesna godina kad nema takvih ulaganja. Sa ovim sredstvima ima da se uradi dosta u sledecoj godini.

  Reply
 4. Srle

  Dobro je da je usvojen plan u novembru, nesto sam nacula da ce biti ranije odradjene nabavke i da ce odeljenje moci da udje ranije u radove sledece godine, to je za pohvalu i cinjenica je da se nesto pozitivno desava kada su takve stvari u pitanju, na stranu politika. Kad je nesto lose u redu je kritikovati, ali ne treba ni zaboraviti pohvaliti kad je nesto dobro.

  Reply
 5. Nikola

  U ovoj godini je dosta toga urađeno i svedoci smo toga na koju god stranu grada da krenemo. Ako se po jutru dan poznaje, budžet za sledeću godinu obećava još više radova..

  Reply
 6. Поздрав из Подгорске

  Подгорска је урађена након што су нас лагали 50 година, а једино је Вуковић одржао реч, пре њега су нас буквално лагали 50 година и више. Боље речено лагали су нас од кад је измишљен асфалт.

  Reply
 7. Obican gradjanin

  Budzet svakako raste, a onaj ko je pisao cifre mora malo bolje da se raspita…

  Reply
 8. Katarina

  Svi projekti koji su do sada uradjeni su za svaku pohvalu. Lepo je videti da će se i u narednoj godini raditi projekti koji će nam doneti rezultate.
  Izgradnja-rekonstrukcija sportskih i dečijih igrališta u stambenim naseljima će ulepšati prostor predvidjen za to, a mališanima će izazvati osmeh na licu.

  Reply
 9. Realista

  Drago mi je da vidim da je najveći deo planiran za puteve i ulice, jer bez dobre infrastrukture nema ni razvoja grada.

  Reply
  1. Individualni poljoprivredni proizvodjac i kooperant

   Pavlovicu placi, ali digni glavu. 😀 Nisi ni smeo da budes u sali dok je Vukovic govorio, sad se tu krijes iza ovih komentara, bas tvoj stil. 😀

   Reply
   1. Ahahhahahha

    Ahahahhahahaha, jest ono Vukovic govornik . Jesi brate, sve si u pravu. Nego, sta cemo sa onih uzetih 10 000 evra? To glavonja ne prasta….

    Reply
 10. Goran

  Svaka čast za gradsko rukovodstvo. Nikad se nije toliko radilo kao u ovoj godini, a po sredstvima koja su izdvojena za narednu godinu, tek će se uraditi. Ko želi da prizna, ima šta da se vidi, kako u gradu, tako i u seoskim mesnim zajednicama. Bravo!

  Reply
 11. Dejan

  Moramo biti svesni da se ne mogu sve ulice i infrastruktura da se obnove u jednoj godini, ali ako sagledamo šta je sve urađeno ove godine, urađeno je zaista dosta. Na kraju krajeva, ovo je jedna od najvažnijih delatnosti kojom se bavi gradska administracija i zato je ohrabrujuće što se toliko sredstava odvaja za ovu namenu i što će se voditi računa da se pokrije više delova grada.

  Reply
 12. Profesor

  taman da Vukovic uradi 10 ulica,posto po njegovom sabiranju km puta dodje 50 miliona,a jos kad se kum ukljuci I napravi izmenu ugovora zbog nepredvidjenih radova,taman dodjemo do tih 1,2 milijardu … cirkusanti sa glavnim klovnom iz staninoreckog kamena

  Reply
 13. Pavle

  Vidi se da rukovodstvo grada daje maksimun da lepše i srešenije Valjevo! Budžet usvojen u novembru, sto znači da će radovi loji su predvidjeni krenuti verovatno sa prvim lepim danima naredne godine. Sve pohvale!

  Reply
 14. Sofija

  Iz godine u godinu sve se više radi na planu komunalne izgradnje,naročito na putnoj infrastrukturi i na privrednoj zoni koja će privući još više investitora.Osnov privrednog razvoja grada je dobra infrastruktura.

  Reply
 15. Tanja

  Dobra infrastruktura je neophodna za razvoj grada.To pokazuje iscrpan izvestaj rukovodioca odjeljenja za infrastrukturu na sednici Skupštine grada.Čuli smo da grad podjednako ulaze u gradsku i seosku sredinu, a pre svega u izgradnju decjih igrališta. Ono sto je bitno jeste da se plan infrastrukture radi isključivo prema zahtevima i prioritetima mesnih zajednica..

  Reply
 16. Mila

  Vuković je sat vremena izlagao sta je sve urađeno i sta tek sledi. rezultati najbolje govore, a Vuković i te kako ih ima

  Reply
 17. Nora

  Sve pohvale za celo gradsko rukovodsto i odeljenje za infrastrukturu, dosta je sredstava na raspolaganju i veruje m da ce jos vise ulica biti rekonstruisano u najkracem roku.

  Reply
 18. Jelena

  Cinjenica je da sve sto je gradu sustinski potrebno, polako dolazi na red, i resava se jedno po jedno.
  Infrastruktura je nesto bez cega grad ne moze, i ovim planom definitivno je da ce se regulisati mnoga neresena pitanja. Vidi se trud, rad i zalaganje Vukovica, treba mu dati podrsku.

  Reply
 19. Tamara

  Dela govore, sve sto je obecano je i ispunjeno i ovaj plan za narednu godinu me raduje. Dosta toga je ulozeno i tek ce biti, posebna pohvala sto se misli na najmladje i ulaze u sportska i decija igralista. Nastavite u ovom smeru!

  Reply
 20. Aleksandar

  Budžet je razvojni i ove cifre jasno dokazuju. Svaki aspekt razvoja naseg grada od infrastrukture do zaštite životne sredine je pokriven. Sve pohvale.

  Reply
 21. Valjevac

  jel zna neko gde mogu da se vide ovi projekti za privrednu zonu puteva nova 1,2 3? nema ih na sajtu ( nesto malo se vide). mozda ja ne mogu da ih pronadjem…

  Reply
 22. Branko

  Veliki budžet u odnosu na prethodne godine,velike pohvale za sve urađeno u ovoj godini,a u sledećoj sa ovim novcem biće još više investicin radova, bravo za gradsku vlast,vidljive su krupne promene na bolje👍

  Reply
 23. Miloš Marjanović

  džabe da uradite sve ulice kada „investitori“ prekopaju da urade sebi priključke za vodu i kanalizaciju i posle kao nešto okrpe, jadno naravno. Uzmu pare na stanovima a mi ostali lomimo kola. Divnoo

  Reply
 24. Kratko

  Nja Nja Nja, bot, bot, bot
  Eto kakvi su komentari, svi preslikan. Da li ih piše jedna osoba pa prosledi ovim mučenicima da prepišu ili oni to sami smišljaju to je pravo pitanje?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.