Poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije.

Tim povodom, pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije koja ispunjavaju uslove Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor, da zaključno sa 30. novembrom 2022. godine, podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja za subvencionisanu dodelu.

Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i  IMT 549.

U Republici Srbiji, u poslednje tri godine, usled prevrtanja traktorima bez zaštitnog rama, nastradalo je čak 86 lica, van javnih puteva ( njiva, šuma, livada ). U istom periodu, u saobraćajnim nezgodama na putevima sa učešćem traktora poginulo je 78 lica, odnosno u poslednje tri godine poginulo je 164 vozača traktora, dok je 360 vozača povređeno.

Procena je da u Republici Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitne kabine ili rama, a jedna od glavnih mera za smanjenje stradanja i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora kada dođe do nezgode usled prevrtanja je upravo ugradnja ispitanih ili odobrenih zaštitnih struktura ( ramova ).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.