Narodna stranka: Nestručno lice otvorilo zatvarače na brani?

Predstavnici Narodne stranke u Valjevu postavili su niz pitanja o , kako su naveli, dogadjaju koji se dogodio na brani Stubo Rovni 10. novembra. Ukoliko su iznete informacije tačne , Narodnjaci pitaju i ko snosi odgovornost za nestručne kadrove?

Predsednik GO Narodne stranke Miloš Milivojević na konferenciji za novinare informisao je javnost o saznanjima do kojih je došla ova stranka. „Da li je tačno da je dana 10. novembra tehnički direktor preduzeća Kolubara Milana Ninković po zanimanju tehnolog sa prethodnim radnim iskustvom tehnologa u proizvodnji kartonskih nosiljki za jaja, u želji da impresionira novog direktora predložila da odu na branu kako bi mu demonstrirala ispuštanje vode preko temeljnih zatvarača?“ upitao je Milivojević dodajući da njenu stručnu spremu ne pominje sa podsmehom već kako bi ukazao na  njene kompetencije za funkciju koju obavlja u Kolubari.

Milivojević kaže da je Ninkovićeva došavši na branu tražila da se zatvarači otvore 100 %. „Tu je intervenisao njen kolega inženjer gospodin Branković koji ju je upozorio i zamolio da to ne radi i rekao da su do sada ventili otvarani od 20 do 25% najviše i to u slučajevima kada je potrebno da se održi biološki minimum reke ili pak nekim drugim ekstremnim situacijama . Ona se oglušila o upozorenje i naredila puštanje. Nakon odvrtanja ventila krenulo je 15 000 litara vode u sekundi i stvorio se poplavni talas. Zahvaljujući prisebnosti tehničkog osoblja nije došlo do katastrofe i uspeli su da nekako te ventile zatvore. Da li je tačno da je usled slanja tog poplavnog talasa oštećen tirolski vodozahvat u Pakljama? Da li je tačno de je zbog toga na prostoru Balinović Jovanja jedno dete starosti pet, šest godina jedva otrgnuto od vodene stihije da ga voda ne odnese?“upitao je Milivojević.

Predsednik GO Narodne stranke insistira da nadležni provere navedeno jer postoje kamere i video zapis te i da uredjaji beleže na brani svaku promenu. „Ako se ispostavi da je ovo tačno tražićemo odgovornost za izazivanje opšte opasnosti. Ovo je primer ludosti i insistiranja na partijskom zapošljavanju koje SNS i njeni partneri godinama sprovode. Ovo je primer bahatosti i neodgovornosti i dokaz da gradom upravljaju diletanti. Na kraju imamo još jedno pitanje , a to je da li na brani postoje protokoli o postupanju u ovakvim i sličnim situacijama?“rekao je na kraju Milivojević.

39 comments on “Narodna stranka: Nestručno lice otvorilo zatvarače na brani?

 1. Nojeva barka

  Kuku, ko vodi ovaj grad. Podaviće nas kao zečeve. Sklanjajte ovu kalakurdiju.

  Reply
  1. Deda Mraz

   Ma to je Tucko nesto cackao osecam. 😀 Hoce da vi podavi sve sto nije on direktor. 😀

   Reply
  2. Smiljka

   Kažu experti da nije baš sve bilo tako, ima malo i preterivanja. A za sve naduvane informacije kažu da je kriva pripita kafanska priča jednog od radnika s’brane…

   Reply
   1. Bobili

    Ма како да не. Спустити све на ниво кафанске приче и ником ништа.

    Reply
 2. Ваљевац

  Ako je ovo tačna informacija, a verujem predstavniku Narodne stranke, onda podhitno ostavka i smena gospodje Ninković i novog direktora.

  Reply
 3. Dara Pantović

  Izgleda da hoce da nas sve podave ovom prljavom i grešnom vodom iz proklete brane.Sklanjajte to!

  Reply
 4. Zabrinuti gradjanin

  U Titovo vreme se za ovakve gluposti slalo na Goli Otok! Gradonačelniče, sprovodite eksperiment nad nama? Ovo je i vaš propust.

  Reply
 5. Knin

  Kada dođoše postavite na ta mesta, a rodjene Valjevce sklanjate, zato i jeste nam ovako! Ima li Valjevo inženjera? Ima ili nema? Čemu muk? Sve da voda odnese nečijom „GREŠKOM“. Smena podhitno i Valjevac da se postavi!

  Reply
 6. Istina

  Pa takvi upravljaju celom Srbijom. Čemu služi to preduzeće?
  Ima li razlike u rukovođenju u drugim sistemima u gradu i državi, pa nema.
  To je iznedrilo napredne snage koji bez znanja hoće da rukovode, upravljaju, organizuju, a nisu svesni da se za to mora školovati…

  Reply
  1. Sladjana

   Ne samo skolovati, vec imati dugogodisnje radno iskustvo na odredjenim poslovima.

   Reply
 7. Dobrivoje

  Ne zaboravite da je u toku katastrofalnih poplava u maju 2014. godine, u još neizgrađenoj Akumulaciji “Rovni“,
  došlo do samoformiranja divlje akumulacije sa nekih 5-7 MILIONA m3 bujične vode, koja se u jednom momentu
  provalila, i krenuo je katastrofalni poplavni talas, koji je rušio sve pred sobom, i poplavio deo Valjeva, i Lajkovca,
  a po pristizanju u Obrenovac potpuno ga poplavio, i tom prilikom podavio više ljudi…
  E, sad zamislite šta bi se dogodilo da je tog 10.-og novembra krenulo prema Valjevu svih 50 MILIONA m3 vode iz Akumulacije…..zasigurno, danas ne bi imao ko da napiše ovu vest, jer bi Valjevo bilo zbrisano sa lica zemlje…

  Reply
 8. Раде Туба

  Замислите шта се тек ради да се импресионира неко на највишим функцијама у држави?

  Reply
  1. Мод

   Рале, јеси ли сликао коментар и проследио у странку ? Немој да заборавиш, посао ти зависи од тога.

   Reply
 9. Konrad

  odmah uhapsiti, podneti Krivičnu prijavu , i podneti Zahtev
  Inspekciji za vodoprivredu da izvši NEPOSREDAN Inspekcijski nadzor u ovom JKP,
  i udalji sa radnih mesta sve nestručne kadrove za ovu delatnost, počev od novoprimljenog v.d.
  direktora koji je samo STRANAČKI PODOBAN , ali skroz NESTRUČAN za upravljanje ovim
  veoma složenim sistemom , Akumulacijom “Rovni“!

  Reply
 10. Diplomac

  Izgleda da se nešto preračunala prilikom kupovine diplome, pa joj dali pogrešnu diplomu ili je tražila kusur ,možda je greškom uzela nečiju tuđu diplomu

  Reply
 11. Stručnjaci

  Zamislite kada dođe Rio Tinto, oni će morati postaviti svoj stručan kadar

  Reply
 12. Nenad

  Dobrivoje

  Naprotiv, ta samoakumulirana voda je spasila Valjevo i naselja nizvodno. Nije se naglo izlila već je ostala iza brane. Poplavni talas je bio od Obnice. Da se brana nije sama zatvorila mnogo veći potop bi bio.

  Reply
 13. Мод

  И ово ће да се гурне под тепих, а дотична ће вероватно прећи у Крушик као генерални директор.

  Reply
 14. Dobrivoje

  @ Dobrivoje: Nije tačno da je taj poplavni talas došao iz Obnice! Kiša je već bila naveliko stala da pada(ceo jedan dan),
  a onda je grunuo ogromni poplavni talas upravo iz te samoakumulirane bujične divlje akumulacije, i uiradio šta je uradio Valjevu, Lajkovcu i naročito Obrenovcu. Sve to je snimila TV “Marš“ , ali neki mudrac , neko vreme je bio zabranio emitovanje tih snimaka!
  Nema veze što je bio poplavljen deo Valjeva na levoj obali Kolubare, i sve nizvodno do Obrenovca, važno je da je tadašnji Štab za vanredne situacije dobio Nagradu grada Valjeva za “herojsku“ odbranu od poplave.

  Reply
 15. Dobrivoje

  @ Da, da: Vi, bezimeni “Da, da“ napišite pun naziv Vašeg imena, a ne da se ovako kukavički krijete,
  i pokažite javno da ste “merodavni“ naučnik i teoretičar, pa da polemišemo ka’ ljudi.
  Upravo, takvi(takva) kao Vi, je dana 10. novembra su stavili u ogroman rizik od OPŠTE OPASNOSTI najmanje 100.000 ljudi, ali,
  Bog je srećompomogao tom prisutnom stručnom inžinjeru da zatvori glavne zatvarače koji su bili podignuti za 100% …
  Dakle, nema ovde nikakve teorije zavere, nego ima dejstvo cenzurisano

  Reply
 16. Mikula

  A taj sto je bio „priseban“ mora je clan vaše partije? Ili je to vama pticica ispricala, ili ste ipak malo izmislili dodali nadogradili, nakitili? Kako vas nije sramota samo, to sto se vi u slobodno vreme koje zakljucujem imate na pretek, bavite abrovima, to je vasa privatna stvar. Ali to da putem portala i hitnih KZN dajete „ALARMANTNA“ saopstenja sa polu tacnim i netacnim informacijama to je bre za zatvor! Sram da vas bude!

  Reply
 17. Stanoje

  Kako kazete prisebnost GOSPODINA Brankovica, ma sta kazete. Koliko je meni poznato rukovanje zatvaracima moze da vrsi samo tehnicko lice zaduzeno za rad u komandnoj sobi. Ako je to taj vaš gospodin Brankovic, zasto se on nije oglusio o naredjenje ako je znao koliko ce vode da potece? Verujem, da je upozorio direktora da je to opasno i da ce dovesti do naglog porasta vodostaja, da ni sam direktor to ne bi dozvolio. Tako da se dovodi u pitanje cela vasa ova prica koja u sustini ni nema pokrice, vec ste je gradjanima ovde servirali kao još jednu vašu laž koja je nastala u nekoj od tešnjarski, ili lelickih birtija, lepo ste je upakovali i okitili baš u duhu nadolazecih praznika. Ja bih vas licno zamolio da sledeci put konacno izadjete sa nekom istinitom informacijom pokrepljenom dokazima, ovako samo sramotite i sebe, i vase clanove, iskren da budem za vas mi nije zao vi ste debelo placeni od vašeg šefa Vuka NATO Jeremica, ali zao mi vasih clanova koji vam slepo veruju iduci za vama kao nevino stado, do duše omanje, i veruje vam u vase foskule i izmisljotine.

  Reply
  1. Andrej

   Dobro nam došli u NS! Samo izvolite, Vuk će vas debelo platiti, zaposliti vam decu i familiju, dati posao vašoj firmi i zaštititi vas od policije, suda i tužilaštva. On to radi poceloj Srbiji za svoje članove. Pridružite nam se!

   Reply
 18. Spasoje

  Враћајте ову cenzurisano у ПП Миг да пакује новине и цигаре.сачувај Боже ако је ово тачно, а тужно је што се заташкава уместо да се ухапси

  Reply
 19. Tijana

  Nestrucno lice dovelo je gradjane Valjeva u opasnost ili je to bilo namerno uradjeno kako bi novog direktora doveli u neprijatnu situaciju.

  Reply
 20. Tijana

  Ova nazovi predstava sa otvaranjem svih zatvaraca je namerno izvedena kako bi novi direktor bio u neprijatnoj situaciji.

  Reply
 21. Mica

  Nista cudno za naprednjake,oni su strucnjaci veliki,potopili su celu Srbiju,samo sto narod jos uvek to ne zna nazalost……..

  Reply
 22. Dejan

  Zabrinutost za bezbednost građana i da razumem, ali čini mi se da je ova konferencija koncipirana na takav način da se nije pomerila dalje od „rekla – kazala“. Prvi deo obraćanja je nepotrebno nakićen i zato maši poentu. Drugi deo se više bavi pripovedanjem nego predočavanjem činjenica. Na kraju, umesto kakvog zaključka, predloga ili najave, mlaka pitanja. Za ovako bitnu temu, nedovoljno ubedljivo, nedovoljno stručno i nedovoljno efektno obraćanje predstavnika jedne stranke koja pretenduje da postane jedan od bastiona opozicionog delovanja u državi i gradu.

  Reply
  1. Miloš Milivojević

   Poštovani Dejane: svi vi koji pišete komentare, a da nemate hrabrosti da se potpišete imenom i prezimenom ste obične kukavice. Mi smo bar pokazali hrabrost da se pojavimo i javno iznesemo svoje stavove. Stavili smo metu sebi i svojim porodicama na čelo, a da li smo mogli bolje i jače da se izrazimo, svakako jesmo. Zato bi nam bilo drago, da se svi vi hrabriji od nas pridružite, a mi ćemo stati iza vas i od srca vas podržati. SNS nije održala poslednjih godina nijednu konferenciju za medije, zaključite sami, zašto? Prošle godine smo ih pozivali na otvorene duele i razmenu mišljenja pred lokalnim medijima, nikada nisu na to odgovorili. Svi ste vi hrabri na mrežama i u komentarima na portalima, koje potpisujete lažnim imenima. Veliki pozdrav od nas „slabića“!

   Reply
 23. Borko

  Ko ne veruje da se ovo dogodilo, neka u Google ukuca „Sedlari izveštajna stanica“ i pogleda slike… ZVANIČNI dijagram iz RHMZ pokazuje da je Jablanica danima na nivou 15-20 cm ali samo 10.11. je bio izmeren nivo od nekih 120-125 cm!!
  Zvanični podatak!
  Pa onda lupajte gluposti. Ovo je 21. vek, u dva klika saznaš i pronađeš sve.

  Reply
  1. Ma šta reče

   A za bliže i detaljnije informacije se obratite u kafanu ispod brane kod čuvenog Bore(Stubo).

   Reply
  2. Zoki

   Ma da to nije onaj pripiti čuvar sa brane što sedi po kockarnicama opet doveo one Ruse da pecaju na jezeru i ispod brane pa im malo pustio ribe nizvodno?

   Reply
  3. Јелена

   Секти одговара мрак, неписменост и послушно климање главом.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.