Lokalni odgovor poziva gradjane na Javnu raspravu o budžetu

Uduženje Lokalni odgovor uputilo je poziv  gradjanima da prisustvuju javnoj raspravi koja će biti organizovana povodom predloga  budžeta za 2023. godinu. Saopštenje Lokalnog odgovora prenosimo u celosti:

“Nakon gotovo dve decenije prakse kašnjenja u pripremi i usvajanju budžeta za narednu godinu, lokalne vlasti u Valjevu su u prošli petak objavile Nacrt Odluke o budžetu Grada Valjeva za 2023. i otvorile javnu raspravu.

Na zvaničnom sajtu www.valjevo.org.rs je u prošli petak objavljen javni poziv građanima da prisustvuju prezentaciji planiranih troškova i ciljeva za 2023. koja je zakazana za četvrtak 10.11.2022. u 18 sati u zgradi Gradske uprave u Valjevu. Istovremeno, zainteresovani građani su pozvani da na pisarnicu ovog organa ili putem elektronske pošte na adresu budzet.pitanja@valjevo.org.rs upućuju svoje predloge koji se tiču javnog budžeta, zaključno do petka 18.11.2023. godine.

Pozivamo građanke i građane, predstavnike udruženja, novinare, preduzetnike, stručnjake, poljoprivrednike, učenike i studente, penzionere, zaposlene i nezaposlene da u četvrtak 10. novembra u 18 sati u našoj, Gradskoj kući, čujemo kako izabrani predstavnici planiraju da sledeće godine raspolažu našim novcem.

Takođe, to je prilika da se susretnemo sa njima i da im u neposrednoj komunikaciji prenesemo naše viđenje i naša očekivanja koja se tiču čistog vazduha i zdrave životne sredine, lepih i urednih ulica, trgova i trotoara, naših drvoreda i parkova. Javna rasprava je prilika da zahtevamo da se našim novcem finansiraju programi koji donose dobrobit za celu zajednicu.

Javna rasprava o budžetu je prilika da damo podsticaj i usmerenje nosiocima javne vlasti i nadležnim organima u Valjevu da više i bolje rade u cilju unapređenja našeg kvaliteta života. Građanima i građankama Valjeva se ove godine ukazala mogućnost da učestvuju u procesu pripreme budžeta. Stoga, apelujemo na javnost u Valjevu da se uključi u ovaj veoma važan proces za celu zajednicu i da iskoristi retku priliku za učestvovanje u odlučivanju. Građani koji su zainteresovani za učešće u javnoj rasrpravi nam se mogu obratiti za pomoć putem elektronske pošte lokalnodgovor@gmail.com.

Projekat „Javni budžet-Moja stvar“ realizuje udruženje „Lokalni odgovor“ u okviru projekta “Lokalni poziv za EU: vladavina prava i kulturna raznolikost za stvaranje društvene kohezijei održivog razvoja lokalnih zajednica” koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Grupa 484 i Fondacija „Jelena Šantić“, uz finansijsku podršku Evropske unije.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.