Dveri:Sigurnost za sve

      4 коментара на Dveri:Sigurnost za sve

Povodom brojnih poskupljenja životnih namirnica i energenata  Pokret Dveri izdao je sledeće saopštenje za javnost u kom izmedju ostalog poziva gradjane da prisustvuju tribini koja će tim povodom biti organizovana u Valjevu:

„U Srbiji svakoga dana rastu cene svih životnih namirinica, a novi ministar energetike Dubravka Đedović najavljuje i nova poskupljenja energenata. Izgleda da nikoga iz vlasti ne interesuje kako će građani preživeti narednu zimu.
Iako vlast tvrdi da je inflacija 12%, poskupljenja osnovnih životnih namirnica poput mleka, ulja, šećera ili mesa su preko 50% u poslednjih godinu dana. Ako znamo da su osnovne životne namirnice u proseku skuplje za 50% nego pre godinu dana, ako imamo nestašicu mleka koje uvozimo iz Poljske, a da je pritom naše mleko jeftinije u zemljama regiona nego kod nas, onda je jasno da će novo poskupljenje energenata značiti dužničko ropstvo za građane Valjeva i Srbije. I ne zavise sva poskupljenja od svetske ekonomske krize, jer je elektroenergetski sistem Srbije uništen zahvaljujući katastrofalnoj kadrovskoj politici aktuelne vlasti, zbog koje smo od izvoznika struje došli do toga da smo od januara do avgusta ove godine uvezli struju i gas u vrednosti od čak 1.5 milijardi evra. Svedoci smo da je rast plata u ovoj godini jedva nekih 7-8% a rast cena minimum 40 % što je veoma lako dokazati ako uporedimo fiskalne račune iz prodavnica prehrambene robe iz 2021 i 2022 godine. Stav Srpskog pokreta Dveri je da ugrožene i siromašne porodice moraju dobiti ove zime značajnu pomoć za ogrev i hranu. I pitanje za vlast Valjeva da li su uradili nešto po tom pitanju?Koliko ima porodica u Valjevu da im je potrebna pomoć? Mišljenja smo da oni to ne znaju i da se jako malo radi na tome da ove zime niko ne ostane bez grejanja i hrane .

O svemu i ovome a i o drugim temama i dešavanjima Valjevci će imati priliku da razgovaraju sa dr Valentinom Arsić Arsenijević,dr Vladimirom Dimitrijević,adv Ivom Strujić, Aleksandrom-Knez Milojković i Boškom Obradović predsednik Dveri u ponedeljak 28 Novembra u 18 sati na tribini pod nazivom“Sloboda i zdravlje“ sigurnost za sve, koja će biti održana u holu Doma kulture u Valjevu.

Predsednik Gradskog odbora
Zoran Đurđević

4 comments on “Dveri:Sigurnost za sve

  1. Zoki

    Plaćaju li ovi Dverjani zakup hola ili neke od salsa CZK, ili im se oprašta, pa kad i ako budu – biće?

    Reply
  2. Pjerili

    LiderPokreta Dveri se zalaže da onaj koje radio pa ima -da ubuduće nema, a koji nisu radili pa nemaju-da im se da’ da imaju?!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.