Tri zlata za bicikliste Sputnjika u Banja Luci

Na međunarodnom biciklističkom takmičenju – „Otvoreno prvenstvo Republike Srpske – Premijer Kup BiH“,  čak troje članova Valjvskog Sputnjika okitili su se zlatnim odličijma.

Iako kadetkinja, mlada Nikolija Kulinčević je nastupila u seniorskoj konkurenciji i u sjajnom sprintu nadmašila svoje starije rivalke. Na ovaj način ona je ostvarila prvu pobedu u ovoj konkurenciji potvrdivši veliki talenat koji joj je uz uporni rad i doneo prvi međunarodni trijumf. Njen klupski drug Igor Davidov je takođe u sprintu osvojio prvo mesto pošto je zajedno sa svojim bratom Stefanom, u kadetskoj trci, od početka bio u prvoj grupi od 7 takmičara kojom prilikom su mladi Valjevci bili aktivni u pokušajima da se odvoje od rivala. Međutim, ipak je  finiš trke odlučio pobednika, a Valjevci su pametnim taktičkim radom u poslednjih 500 metara nadmudrili svoje rivale.

Naime, stariji od braće-Stefan Davidov nesebično je jako povukao u završnici čime je omogućio dobru poziciju za sprint Igoru Davidovu koji je znalački rasporedio snagu, jako napao u poslednjih 300 metara i ubedljivo pobedio dokazujući  da je jedan od najboljih mladih sprintera na ovim prostorima, dok se Stefan morao zadovoljiti četvrtom pozicijom. Šlag na tortu bila je briljantna pobeda Natalije Kulinčević koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja solo vožnjom, sa dva minuta prednosti, prva stigla do linija cilja i tako donela i treću zlatnu medalju na ovom međunarodnom takmičenju na koji način je stavljena tačka na ovogodišnju sezonu koja je bila najuspešnija u 137 godina dugoj istoriji biciklizma u gradu na Kolubari.

Nakon kraćeg odmora, ukoliko vremenski uslovi i finansijska situacija budu išli na ruke biciklistima Sputnjika, članovi našeg najboljeg biciklističkiog kluba koji se takmiče u 11 od ukupno 15 takmičarskih kategorija, započeće pripreme za sledeću sezonu u kojoj se, pored uspeha u kategoriji žena,  očekuju i juniorski i seniorski uspesi i u muškoj konkurenciji.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

1 comment on “Tri zlata za bicikliste Sputnjika u Banja Luci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.