Pojačana kontrola u zonama pešačkih prelaza

S obzirom na to da je period godine kada je trajanje obdanice znatno kraće, česta je pojava magle i smanjena vidljivost, MUP apeluje na vozače da, kada se približavaju obeleženom pešačkom prelazu, upravljaju vozilom sa naročitom opreznošću, prilagode brzinu tako da mogu da zaustave vozilo i bezbedno propuste pešake koji su stupili ili imaju nameru da stupe na pešački prelaz.

Takođe, MUP upozorava i pešake na njihovu obavezu da se pre stupanja na kolovoz prethodno uvere da mogu da pređu ulicu na bezbedan način, tako da ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, kao i na obavezu da prilikom kretanja kolovozom van naselja noću i u uslovima smanjene vidljivosti moraju biti osvetljeni ili označeni reflektujućom materijom.

Od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 pešaka, od kojih 54 u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u noćnim uslovima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će u narednom periodu kontinuirano sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja koje će prvenstveno biti usmerene na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pešacima, kao i poštovanja saobraćajnih propisa od strane pešaka, navodi se u saopštenju.

2 comments on “Pojačana kontrola u zonama pešačkih prelaza

  1. Valjevka

    Kod Prve skole sam gledala da vozaci neobracaju paznju na pesacki prelaz gde deca prelaze

    Reply
  2. Djole

    I ja sam primetio da pešaci ne paze dok prelaze preko pešačkog nego samo idu ko muva bez glave. Pritom veoma često pričaju na telefon ili gledaju u telefon tokom prelaska ulice što isto nije dozvoljeno.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.