Koncert gudačke grupe „Versus“

Koncert gudačke grupe „Versus“ iz Beograda i promocija muzičkog albuma prof. Zorana Milenkovića, biće  održana večeras, u 18 časova u svečanoj sali Muzičke škole.

Prof. Miodrag Bogić, rukovodilac gudačke grupe „Versus“, jedan je od naših najznačajnih violinskih pedagoga i predstavnik srpske škole violinizma u Italiji i Sloveniji.

Klavirski saradnik, Nikola Lekić, diplomirao je u klasi prof. Ivane Todorović, u MŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu. Uspešan je kompozitor, a ove godine je diplomirao na odseku za dirigovanje Fakulteta muzičke umetnosti, u klasi Biljane Radovanović, kao student generacije i dobitnik nagrade „Dositeja“, Vlade Srbije.

Zoran Milenković (1948) je violinu diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Već sa 16 godina stiče prva profesionalna iskustva (zaposlen je kao član Simfonijskog orkestra u Mostaru, BiH), a posle preseljenja u Beograd posvećuje se kamernoj muzici. Bio je profesor violine i saradnik pri brojnim muzičkim institucijama u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj. Bio je mentor svom sinu Stefanu tokom osnovnih i magistarskih studija na beogradskoj Muzičkoj akademiji. Za svoj umetnički i pedagoški rad višestruko je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Njegovi učenici osvojili su preko hiljadu prvih nagrada na takmičenjima širom sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.