Jesen u znaku radova u valjevskom Vodovodu

Nakon radova u Gornjoj Grabovici i tekućih radova na izgradnji vodovodne mreže u Žabarima valjevski Vodovod rekonstruisao je vodovodnu mrežu u nekoliko gradskih ulica. Ovim radovima Vodovod je praktično ispunio predvidjene investicije za ovu godinu.

I najveći radovi u ovoj godini izgradnja vodovodne mreže u selu Žabari,, polako se bliže kraju . Nakon uradjenih 4 kilometra cevi preostao je  još jedan kilometar vodovodnih cevi do postojeće crpne stanice i potom kilometar do rezervoara . Uporedo sa ovim radovima JKP Vodovod izvodi radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u više gradskih ulica.

„Završena je Ulica Ljube Kovačevića i odmah smo započeo radove u Ulicama Gorana Selakovića , Kalemagdanskoj, Kordunaškoj kao i kraak u Suvoborskoj ulici. U Kalemegdanskoj je postojao veiki problem sa vodosnabdevanjem jer je romer cevi bio nezadovoljavajući, a sada smo to promenili i gradjani u toj ulici imaju normalno snabdevanje jer sm postavili 800 metara cevi fi 110 i 100 metara fi 32. U Gorana Selakovića postavili smo nove cevi fi 90 u dužini od 130 metara . Kordunaška fi 90 u dužini od 170 metara i fi 63 u duđini od 153 metra, Suvoborska krak fi 110 u dužini od 400 metara“, kaže direktor Vodovoda Ivan Filipović.

Po njegovim rečima u planuu je da do kraja godine bude završena i Ulice Bogdana Bolte i Palih boraca. „U Bogdana Bolte smo imali jednu komplikovaniju situaciju jer je ostojeća vodovodna cev , kako je to nekad radjeno, prošla ispod kuće jednog od meštana . Tih 70-ih godina lovek je dobio gradjevinsku dozvolu za postavljanje kuće na vodovodnoj cevi. Imali smo neobičnih i da kažem komplikovanih sličnih situacija u različitim delovima grada. Jednostavno tako je nekad radjeno i to sada naravno predstavlja problem i za same meštane , ali i za nas kad je u pitanju rekonstrukcija“, objašnjava Filipović.

Pomenute radove u nekoliko gradskih ulica finansirao je grad Valjevo pa je za radove u Ulici Gorana Selakovića izdvojeno 1,5 miliona dinara, Kalemgdanska 4,8 , Suvoborska krak 1,5 miliona dinara. „Iz sopstvenih sredstava radili smo ulicu Majora Gavrilovića nekih 200 metara . Ikoliko vreme posluži nastavićemo radove u ulicama koje sam pomenuo i nastaviti naravno radove u Žabarima i samim tim biće ispunjen plan koji je predvidjen za ovu godinu“, kaže direktor Vodovoda.

Pored investicionih radova ekipe Vodovoda neprestano rade i na otklanjanju kvarova  Ovog leta broj prijavljenih kvaraovao kretao se i do 20 u toku samo jednog dana. Ono što posebno iritira gradjane jeste sečenje ulica kako bi kvarovi bili sanirani , a potom iznova krpljenje. „Mi smo dužni da ulicu vratimo u prvobitno stanje i za to početkom godine raspisjemo tender za izvodjala radova , dakle za firmu koja će asfaltirati. Mi smo imali problem sa prethodnim izvodjačem jer prosto mi smo mu dugovali pare i onda je komunikacija bila loša, Sada imamo novog izvodjača to je PZP i sa njima zaista dobro saradjujemo. Procedura je takva da kada završimo popravku i naspemo otvor mora da prodje 10 do 15 dana da bi se nasuti energent slegao jer kad dodje do pucanja cevi tu se u zemlji izliju veće količine vode pa je potrebno da se ta voda da tako kažem ocedi , otekne, a potrebno je da se vidi da voda ponovo negde ne curi i tek tada može da se asfaltira. Ove godine smo za afaltiranje imali opredeljenih 5 miliona dinara. Sanirali smo i dugove i sada nema razloga da postoji problem sa asfaltiranjem“, objašnjava Ivan Filipović direktor Vodovoda koji dodaje da se već ovih dana razmatra program rada za naredu godinu.

8 comments on “Jesen u znaku radova u valjevskom Vodovodu

  1. Fica

    Pozdrav iz Grabovice. Hvala vam na svemu i dobro je sto je neko odrzao rec, za razliku od nekih ranije sto nas decenijama lazu.

    Reply
  2. Plavi

    Dobro sto ce se nastaviti radovi u Zabarima. Crveni su prosipali pricu da se to nece vise raditi, ali pokazite narodu ko je ispravan. Svakako da zavisi od vremena, ali nema stajanja, samo gas!

    Reply
  3. Istina

    Odlično, samo da okolna sela ne gledaju u jezero sa vodom, a oni leti da nemaju ni da piju vode…
    Naravno kvalitet je bitan na prvom mestu. Nemoj da se gubici sa 60% vode povećaju, a nama ne date leti da zalijemo biljke u dvorištu, nego se suše bez vode…

    Reply
  4. Krateri

    vidimo da su radovi u punom jeku po unistenim ulicama i jos gore popravljenim ostecenjima. Gradjani ovog grada znaju da je stanje ulicne mreze takvo zahvaljujuci vodovodu i njihovim inzenjerskim poduhvatima. Ne mogu u Valjevu uraditi ulica koliko ih vodovod moze unakaziti svojim intervencijama.

    Reply
  5. Ljubica

    Ljudi zaduzeni za popravku vodovodne mreze kao i njihovo rukovodstvo na zalost moram ih tako kvalifikovati su totalni cenzurisano.U ulici Majora Djordjevica cev u duzini od 3 metra je verovatno dotrajala ili je ostecenja prilikom postavljanja kanalizacine mreze .I godisnje bar dva puta dodje do pucanja cevi i izlivanja vode koje traje po mesec dana.Pri njihovoj intervencije zamene 20-30 cm cevi i odu,tesko im da zamene u duzini 2-3 metra.Poslednji biser je da zadnji put nisu videli da je cev pukla na dva mesta pa su popravili samo na jednom mestu.Evo ko hoce moze otici u pomenutu ulicu i videti da posle dve popravke i visemesecnog cekanja voda i dalje tece ulicom.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.