Gradjanin tražio privremenu meru protiv JKP Toplana

Dana 19. 10. 2022. godine godine jedan od članova udruženja Valjevski pokret otpora podneo je Osnovnom sudu u Valjevu predlog za određivanje privremene mere protiv JKP “Toplana“ Valjevo, radi uključenja grejanja u njegovom stanu .

Kako se iz priloženog predloga Sudu može videti , podnosilac predloga navodi da je u njegovom stanu u periodu od 15 . oktobra zabeležena jutarnja i večerenja temperatura od 8C , u njatoplijem delu dana temperatura potvrdjena merenjem iznosila je 20 stepeni usled čega je podnosilac predloga morao svoju stambenu jedinicu dodatno da zagreva koristeći električnu energiju što je prouzrokovalo dodatne troškove podnosioca.

Podnosilac u predlogu takodje navodi da preporuka Vlade Srbije o odlaganju početka grejne sezone  nije po zakonu obavezujući akt niti njome mogu biti menjana dokumenta za koja je nadležna Skupština grada.

„Cilj podnošenja predloga za određivanje privremene mere je da njegovim usvajanjem svi naši sugrađani, koji su korisnici usluga JKP “Toplana“ Valjevo, dobiju toplotnu energiju jer je sasvim jasno da se uključenje iste ne može izvršiti samo za jedan stan ili jednu zgradu. Očekujući odluku nadležnog suda u ovoj pravnoj stvari nama ostaje da u narednim danima vidimo da li će nadležni organi u ovom gradu ponovo ignorisati zakon, sudske odluke i interes građana Valjeva kao što su to činili mnogo puta do sada.

Valjevski pokret otpora će blagovremeno obaveštavati naše sugrađane o svim daljim dešavanjima u vezi podnetog predloga za određivanje privremene mere“, navodi se u Saopštenju  koje je povodom ovog slučaja izdao Valjevski pokret otpora.

predlog sud-Toplana

 

 

 

 

7 comments on “Gradjanin tražio privremenu meru protiv JKP Toplana

 1. Parada pijanstva i kiča

  Da li je tacno da predsednik ovog udruženja zastupa direktora Toplane Gagica? Prodaje se šarena laža.

  Reply
 2. Dragica Markovic

  Ovo je tema koju mozemo eksploatisati na razne nacine, ali zaista mislim, da ako ce da bude problema zimus sa energijom, bolje sad da se strpimo i pregrmimo desetak dana, nego u sred zime da imamo probleme. Ne znam, ali treba racionalno razmisljati, jer ceo svet se priprema za zimu, a samo bi mi da funkcionisemo kao do sad, ako mora da se stedi, onda mora, bolje sad, nego kad je metar sneg napolju.

  Reply
 3. Bobili

  Браво ! Има неко и ко уме да чита уговор и да га разуме. Топлана се томе није надала.

  Reply
 4. Ivan

  Zahtev za privremenu meru nije osnovan jer nisu kumulativno ispinjena dva uslova za uvodjenje privremene mere, taj što je podneo zahtev trebao je prvo to da zna

  Reply
 5. Jordan

  Energetska je kriza,EU nas ucenjuje za Kosovo i Rusiju,dakle nista dobro.EU svojim gradjanima smanjuje grejanje sta mislite da ce nama pomoci.Ja se individualno grejem na drva i jos nisam lozio,obucem se toplije,na brzinu se tusiram a temperatura mi je ista kao kod pomenutog gospodina.Gospodin hoce grejanje i nije ga briga koliko je to sprovodljivo,zeli da mu je toplo a sto toplana kasnije mozda nece moci da nabavi energente to ga ne zanima.Po toj logici nasi intelektualni gradjani su svojevremeno unistili Valjevsku stampariju jer su im sledovale pare za prevoz i topli obrok i naravno oni su ostvarili svoje zakonsko pravo uzeli novac a stamparija nije imala vise novca za sirovine i pokretanje proizvodnje pa su pametni zaposleni ostali bez posla,fabrike i plata.Svaka slicnost sa danasnjim idiotima koji traze svoja prava sa grejanjem a pritom ne prate situaciju sa energentima u svetu je namerna

  Reply
  1. Dragan

   bravo. gradjani samo traze neka prava umesto da se iz solidarnosti sa drzavom odreknu grejanja i toplog obroka i putnih troskova. neki cak traze i da iskoriste godisnji odmor sto je veliki skandal

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.