I Valjevci na Ćevap fest-u u Banja Luci

Posle pauze izazvane pandemijom,  nastavlja se započeta saradnja Valjeva i Banja Luke uspostavljena 11. novembra 2020, godine kada je u organizaciji Kluba Ars Nova povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata godina, predstvaljena izložba ”TAMO DALEKO 1918-2018”.

Tako će ovog vikenda, od 7. do 9. oktobra biti organizovan    „Ćevap fest”,  popularna gastro manifestacija koja slavi najpoznatiji banjalučki brend – banjalučki ćevap

Kako je izjavio Nebojša Kuštrinović, promoter ove manifestacije, popularni “Ćevap fest”, poslije dvogodišnje, pandemijske pauze na velika vrata se vraća u svoj grad i da će ovo biti četvrto i najbolje izdanje već tradicionalnog “Ćevap festa”, koji je proteklih godina privlačio na desetine hiljada posjetilaca iz Banjaluke i okolnih gradova. “Osim najboljih ćevapa, na festivalu se očekuje mnoštvo zabavnih sadržaja, a po po prvi put, organizovaćemo jedinstveno takmičenje ko najbrže pojede veliku porciju banjalučkih ćevapa, kući će se odvesti sa vrijednom nagradom” ističe Kuštrinović.

Ovom prilikom će sa svojim štandom biti predstavljeni Turistička organizacija Valjevo, Klub Ars Nova, Udruženje za negovanje kulture i tradicije valjevskog kraja sa promo materijalom o našem gradu, Divčibarima, našim manastirima dok će posetioci Ćevap festa moći da se posluže i našim tradicionalnim proizvodima: duvan čvarcima Klanice Divci, suvim šljivama i domaćom rakijom.

Planirano je organizovanje susreta sa predstavnicma Skupštine grada, Kulturnim centrom „Banski dvori“ i Turističkom organizacijom Banja Luke kada će biti više govora o nastavku započete saradnje i nastupu Banja Luke na našem festivalu duvan čvaraka narednih godina. Očekuje se i potpisivanje Protokola sa Zavičajnim udruženjem Petrovaca Banja Luka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.