“Bolja energija” za zgrade kolektivnog stanovanja

Projekat „Bolja energija“, koji sprovodi USAID u saradnji sa Valjevom i Ministarstvom rudarstva i energetike, podržaće sprovođenje projekta utopljavanja prvih pet zgrada kolektivnog stanovanja u Valjevu, koje su izabrane na konkursu za dodelu sredstava mera energetske efikasnosti, saopštio je  USAID.

Predstavnici projekta „Bolja energija“ održali su sastanak sa upravnicima stambenih zgrada i predstavnicima stanara, kako bi im predočili očekivane uštede od najmanje 25 odsto nakon ugradnje toplotne izolacije debljine 10 centimetara.

Projekat „Bolja energija“ usmeren je na unapređenje energetske efikasnosti na nivou opština i na povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije. Projekat nastoji da reši pitanje nedostatka podsticaja kao i ograničenih investicija u oblasti obnovljivih izvora i energetsku efikasnost, zatim pitanje neefikasnog korišćenja energetskih resursa kao i slabo zastupljenu upotrebu obnovljivih izvora energije. Projekat sarađuje sa lokalnim javnim i privatnim partnerima i podstičei ih da usvoje nove proizvode ili praksu izrade transparentnih regulatornih okvira, tarifnih metodologija i unapređenja rada energetskih kompanija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.