Valjevski prvaci u djačke klupe sa besplatnim udžbenicima

Početak školske godine u Valjevu, svim učenicima Grada Valjeva čestitali su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu (LAP) Radoica Rstić i šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada Valjeva.

Gradonačelnik Lazar Gojković i zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić su posetili OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama, u čije klupe će sesti svega 12 djaka  prvaka.

Na početku školske godine, gradonačelnik je  u Leskovicama čestitao đacima, roditeljima i učiteljima početak školske godine, koja je drugačija o prethodnih, zbog činjenice da prvi put Grad nabavlja udžbenike za svoje prvake.

„Radujemo se zajedno sa vama još jednom početku školovanja nove generacije Valjevaca! Izuzetno sam počastvovan time što ste me ovako lepo ugostili u vašoj prelepoj školi u Leskovicama. Nama su podjednako važna sva deca, bez obzira da li dolaze iz grada, ili sa sela. Svima vam želim puno zdravlja i da budete dobri đaci i još bolji ljudi“, poručio je gradonačelnik Valjeva na početku nove školske godine.

Svake godine grad sprovodi različite programe u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Za realizaciju ovog Plana ove godine opredeljeno je gotovo dvostruko više novca nego ranijih godina pa je na raspolaganju bio 11 miliona dinara.

Po prvi put ove godine Grad Valjevo je obezbedio besplatne udžbenike kroz aktivost Lokalnog akcionog plana za decu i za tu namenu opredeljeno je 5,5 miliona dinara .

„Imali smo dosta aktivnosti , ali ova mi je nekako najdraža . Namera je da ovu aktivnost nastavimo i narednih godina stim da ćemo se truditi da još nešto pripremimo za decu naredne godine. Do sada mo imali podelu sportskih rekvizita, deca su išla na more, imali smo školicu plivanja , a biće još toga“, rekao je gradonačelnik Gojković.

U isto vreme, u OŠ „Sestre Ilić“ u Valjevu organizovan je prijem za 110 đaka prvaka, kome je prisustvovao Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu grada Valjeva.

On je pozdravljajući đake, roditelje i prosvetne radnike rekao da ohrabruje činjenica da je svake godine sve više prvaka u Valjevu. U školskoj 2020/2021 je bilo 663, prošle godine 755 đaka, a ove godine je nabavljeno iz budžeta grada Valjeva 780 kompleta za prvake.

„Sve vas pozdravljam u ime Skupštine grada Valjeva i gradonačelnika i želim vam srećan početak školske godine i puno uspeha vašoj deci. Danas je divan dan kada vaša deca kreću u prvi razred i to je trenutak koji se pamti ceo život. Sve u životu može da se zaboravi, ali prva učiteljica nikada ne može da se zaboravi“, rekao je Rstić.

On je izrazio nadu da će ova podrška Grada roditeljima prvaka biti dragocena, jer svi znaju koliko košta polazak dece u školu. Istakao je da je ovo samo jedna od aktivnosti kojima Grad Valjevo podržava decu i porodice.

 

2 comments on “Valjevski prvaci u djačke klupe sa besplatnim udžbenicima

  1. Dragan

    Grad misli o svojoj deci i zato prvaci i.aju besplatne knjige i tu cast da o njima brine radojica.

    Reply
  2. Анонимни

    Fondacija Alek Kavčić daje besplatne udžbenike svim učenicima u Srbiji, a ne samo prvacima!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.