Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu kao i svi naredni računi biti odštampani sa IPS QR kodom.

JKP Vodovod na ovaj način želi dodatno da se približi svojim korisnicima, olakša i pojednostavi postupak plaćanja računa, budući da IPS NBS sistem za instant plaćanje računa omogućava veoma brz prenos podataka.

Pomenuti način plaćanja računa korisnicima komunalnih usluga omogućava da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će ubuduće biti istaknut na računima. Očitavanjem IPS QR koda je omogućena ušteda vremena prilikom plaćanja računa, budući da se ne popunjava platni nalog, već se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se samo jednim klikom vrši plaćanje. Prenos sredstava izvršava se u svega nekoliko sekundi,  pri čemu sredstva odmah postaju raspoloživa primaocu.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

Redovnim izmirenjem obaveza prema JKP „Vodovod Valjevo“, osim što potrošači stiču pravo na popust, istovremeno i omogućavaju preduzeću  da uspešno obavlja svoj posao kao i da redovno isporučuje kvalitetnu i bezbednu vodu za piće svojim korisnicima.

 

 

 

 

 

9 comments on “Novi računi za vodu sa QR kodom

 1. Жиле

  Pustite šaranje po računima. kada ćete da mi otklonite kvar koji je do vas. Te nema deo, te zamene se rade prvo u zgradama. prodje godinu dana.

  Reply
 2. Snežana

  Ja pomislila smanjili ste račune, a ono ništa od toga. Nakupili ste se para, sad možete da se modernizujete.

  Reply
 3. Petar

  A zašto ste ukinuli servis moj račun???
  Opet ste našli nekog novog IT stručnjaka da kao odradi posao….

  Reply
 4. Pjerili

  Poštovani,
  Zašto na blagajni Vodovoda kada plaćate uslugu NE UPISUJU MESEC tj. PERIOD ZA KOJI SE PLAĆA USLUGA?! To je obavezan podatak propisan Zakon-om, jer isti postoji na računu za vodu koji JKP Vodovod-Valjevo dostavlja svojim korisnicima-potrošačima. Blagajnici na šalterima kažu DA IM JE TAKO RUKOVODIOC NAREDIO!!! Ako se plati račun za vodu, na kojem nije upisan mesec za koji se plaća usluga, KAKO ĆE KORISNIK-POTROŠAČ DOKAZATI ZA KOJI MESEC tj. PEROD JE PLATIO POTROŠENU VODU?!!! I JKP Toplana počela je da NE UPISUJE MESEC tj. PERIOD ZA KOJI PLAĆATE USLUGU GREJANJA poštovani sugrađani. Proverite svoje račune za uslugu koju ste platili…

  Reply
 5. Анонимни

  Kada neko među prvima uradi nešto, onda je to vest. A, kada neko među poslednjima uredi nešto, to onda svakako nije vest koja afirmiše ustanovu poput Vodovoda, već naprotiv!

  Reply
 6. Istina

  Добро је да сте коначно схватили да то може…
  Остало је још само да заинтересованим грађанима шаљете рачуне електронским путем и тако смањите употребу папира.
  Знате како то рецимо ради компанија SBB, они вам смање рачун ако се одлучите да рачун добијате путем мејла.
  Šta je sa TOPLANOM i VIDRAKOM, da li će se tamo neko pojaviti da poznaje tu materiju i isto napravi što i Vodovod.
  Bravo za Vodovod.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.