Vidikovac atraktivna lokacija ili podsećanje na naviku odustajanja

Još 2013. godine grad je pristupio izgradnji Vidikovca na Poparama. Zamišljen kao prostor koji može biti atraktivan i za gradjane i za turiste ostao je na nivou samog prvog stepena izgradnje.

Vidikovac na Poparama izgradila je Gradska Direkcija 2013. godine , a po projektu arhitekte Ljubinka Rankovića. Sam projekat podrazumeva izgradnju u tri faze  i to prva faza najviši deo lokacije gde je i predvidjen ulaz sa ulice , druga faza trebalo je da budu stubovi sa platoom i treća faza formiranje stepenica izmedju pristupa i samih nivoa.

Od svega predvidjenog uradjena je samo prva faza , a grad je vrlo brzo na pomenutom mestu postavio klupu, kantu za otpatke i jarbole sa zastavama.

Pomenuta lokacija sa koje se pruža pogled na ceo grad od tada do danas postala je mesto gde se okupljaju mladji Valjevci , uglavnom u večernjim satima. Ipak prostor nije dovoljno veliki da bi bio atraktivan i za starije sugradjane.

Izgradnja Vidikovca svojevremeno je zamišljena kao prostor koji bi služio za odmor , fotografisanje samog grada, a tada se govorilo i o izgradnji panoramskog restorana na jednom od nivoa, što bi moglo na neki način biti obeležje samog grada.

Radove koji su se izvodili te 2013. godine kritikovala je opozicija uz tvrdnju da se radi o bespotrebnom trošenju sredstava navodeći da ima dovoljno drugih objekata koje bi grad trebalo da sredi ili pak izgradi.

Možda je ta kritika bila i razlog što je nakon smene tadašnje  vlasti Vidikovac ostao neizgradjen i nedovršen.

Danas ovaj prostor u najveoj meri poznat je Poparcima i onima koji Poparskim putem idu za Lelić dok jarboli sa zastavama i deo izgardjenog prostora ponajviše podsećaju na naviku grada da nešto započne , a potom ne završi.

 

7 comments on “Vidikovac atraktivna lokacija ili podsećanje na naviku odustajanja

 1. Istina

  Pišete gluposti da je neka opozicija kriva što to nije završeno…
  Lepše su te tri zastave koje u 70% vremena liče kao na pocepana strašila nego na bilo šta drugo.
  Elem, lokacija je atraktivna i treba je urediti.
  Planirana je i Gondola od Granda pošto Popare nemaju gradski prevoz.
  Pa ova vlast ne može da uredi ni parkiranje u gradu niti na periferiji. Eto vam ga Poparski put sa najgorom konfiguracijom bez trotoara, veliki uspon i sve veći broj nepropisno parkiranih automobila koje đaci bukvalno preskaču dok idu u školu „Sestre Ilić“.
  Pa ovi navlasti ne mogu da uklone deponiju, bukvalno, ispred vrata MZ u Poparama, a kamo li nešto drugo.
  Neznanje, javašluk, bruka!

  Reply
 2. Vidrak brdo junaka

  Bolje da ste nsredili i obeležili groblje na Vidraku,i sredili preostale spomenike iz I sv, rata,među kojima je i spomenik rez.podnaredniku Ivanu Radojičiću iz Popara,ranjen na Kolubari i umro u Valjevskoj bolnici

  Reply
 3. Mikica2

  Postoji problem sa vidikovcem. Nekoliko stabala već uveliko zaklanja pogleda na grad sa vidikovca. Džabe vidikovac, ako nema pogleda.

  Reply
 4. Zoran

  Postoji mesto koje je prostranije, pristupačnije i sa koga se vidi ceo grad, kao i okolne planine, a to je prostor gde je sahranjen Ljuba Popović. Mesto idealno za vidikovac.

  Reply
 5. ekonomista

  Prvo treba postaviti nekoliko ležećih policajaca po Poparskom putu uzbrdo. Ljudi misle da je to poligon za brdske trke pa udri po gasu i uzbrdo i nizbrdo. Pitanje je dana kada će neko da strada…….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.