U školu ipak 1. septembra i bez obaveznih maski

Nakon što je ministarstvo prosvete saopštilo da školska godina ipak počinje 1. septembra Institut Batut izdao je Uputstvo školama kako da se ponašaju u slučaju pojave simptoma korona virusa i kod učenika i kod zaposlenih.

Djaci bi po svemu sudeći iapk trebalo da u školu krenu normalno 1. septembra. Ipak Tim za škole do početka školske godine sastaće se još jedom kako bi razmotrili epidemiološku situaciju.

Maske nisu obavezne u školama, ali ostaju kao preporuka , s tim da svaki zaposleni ukoliko uoči kod sebe simptome dužan je da napusti školu i odmah ode kod lekara. Ukoliko se učenik žali na temperaturu ili druge simptome korona virusa neophodno je da škola odmah obavesti roditelje, dete do dolaska roditelja izoluje.

Škole su o načinu postupanja dobile Uputstvo Batuta , a po svemu sudeći na snazi ostaje obaveza izveštavanja Tima o broju zaraženih na nedeljnom nivou kao što je to bio slučaj tokom prethodne školske godine.

U školama će sledeći dobijeno uputstvo morati da bude mnogo više sredstava za dezinfekciju , a zapsolenima i učenicima omogućeno da ruke peru u više navrata dok su u školskom objektu.

Za zaposlene u školama kao i za ostale gradjane ostaje da važi pravilo po kom izolacija traje samo sedam dana, nakon čega se bez ponovnog testiranja mogu vratiti na posao.

Informacija da bi školska godina mogla ponovo biti pomerena izazvala je na društvenim mrežama burnu reakciju prvenstveno  roditelja koji su uglavnom izaržavali mišljenje da pomeranje nije potrebno.

 

 

1 comment on “U školu ipak 1. septembra i bez obaveznih maski

  1. milica

    Dakle sve normalno, ja bih preporucila , da se u ucionice postave fotokataliticki preciscivaci vazduha, da djaci udisu cist i svez vazduh.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.