Kraj političkom zatišju u Valjevu:Novi opozicioni blok , ali I nove Grupe gradjana

Letnji period političkog zatišja u Valjevu već od septembra mogao bi da bude prekinut s obzirom da brojne političke grupacije najavljuju pojačane aktivnosti upravo za taj period. Po nezvaničnim saznanjima u Valjevu će na političkoj sceni zaživeti još nekoliko udruženja gradjana.

Letnji meseci koje prati I sezona godišnjih odmora polako se bliže kraju , a na politikoj sceni Valjeva brojne partije I Grupe gradjana najavljuju da će već sa prvim danima septembra nastaviti svoje političke aktivnosti.

Po saznanjima Vamedie na političkoj sceni doći će I do ukupnjavanja pa će najverovatnije zaživeti opozicioni blok čije je okupljanje još u julu mesecu inicirala Narodna stranka. Kako je saopštenju za javnost u julu ova stranka navela “Narodna stranka inicira pregovore i upućuje pozive svim opozicionim strankama i pokretima desne orijentacije i desnog centra u gradu, kao i sa svim strankama koje ne pripadaju ovim orijentacijama, ali su iskreno patriotske i dele slične vrednosti, a iskažu želju da razgovaraju.”

Narodna stranka Valjevo tada  je u saopšenju navela da isključuje  bilo kakvu vrstu pregovora sa vladajućim strankama i onima koje su se prema njoj odnosile na” neprikladan način, zabijajući joj „nož u leđa“ u toku predizborne kampanje i nakon nje.”

Nove informacije ukazuju da će se u ovom bloku naći upravo Narodna stranka, Dveri I za sada grupacija u osnivanju Miloša Parandilovića dojučerašnjeg člana POKS-a. Izvori Vamedie navode da je ovaj opozicioni blok u osnivanju otvoren za saradnju sa partijama I Grupama gradjana koje su spremne za ovakav oblik saradnje koji na prvom mestu ima interse grada, a potom I zaštitu nacionalnih interesa.

Iako Narona stranka nije u tadašnjem saopštenju navela koje su to stranke koje su joj zabijale nož u ledja , javna je tajna da je u predizbornoj koaliciji sukob postojao na relaciji SSP I Narodna stranka. S obzirom da je u SSP-u sada povereništvo ostaje otvoreno pitanje da li će u opozicionom bloku u osnivanju biti mesta I za ovu partiju. “Teško da će biti uspostavljena saradnja sa Lokalnim frontom jer su oni imali svoju grupaciju I za izbore , a za Demokratsku stranku moguće da ima prostora za razgovore”, navodi izvor Vamedie.

U medjuvremenu kako Vamedia saznaje u gardu je formirano još jedno udruženje gradjana koje svoje političko delovanje najavljuje od septembra kada će se I predstaviti gradjanima Valjeva.

Medju brojnim spekulacijama sve češće se pominje I mogućnost da svoj politički nastup ima I bivši gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović koji je u medjuvremenu napustio Srpsku naprednu stranku. Isti izvori navode da bi Gvozdenović mogao biti udružen sa jednim od valjevskih lekara.

Koliko novih političkih grupacija pa I opozicionih blokova će Valjevo imati već na jesen izvesno saznaće se vrlo brzo , a da li će medju njima biti prave saradnje ostaje da se vidi. Poslednji izbori pokazali su I na republičkoj sceni da razmimoilaženja u stavovima postoje te I da suvereno jedinstvo na opozicionoj sceni teško može da bude ostvarivo.

 

12 comments on “Kraj političkom zatišju u Valjevu:Novi opozicioni blok , ali I nove Grupe gradjana

 1. Valjevac

  Sirće i Radojica novi lideri opozicionog bloka. To je dobitna kombinacija za Valjevo.

  Reply
 2. Cile

  Gvozdenovic sa svojom ekipom pomocnika, Goricom i Fazanom ne odustaje od kasice prasice

  Reply
 3. Sve moj do mojega

  Biće zanimljivo videti koliko je tih koji formiraju neke nove političke organizacije već prethodno bilo u nekim drugim. Loše je kada neku organizaciju praviš iz inata prema onoj u kojoj si prethodno bio.

  Reply
 4. Leka

  Konacno da se nesto pametno desi u ovom gradu.Hajde jednom neka nova lica,hvala Bogu da su i patriotski orijentisana.Svu srecu Vam zelim i nadam se konačnom uspehu i pobedi.

  Reply
 5. Dragan

  Konacno nove snage s kojima bi sns mogao da napravi stabilnu koaliciju i da se lokalni sps unisti kao sto su oni unistili sve cega su se dotakli

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.