Kamp za mlade strelce na Medvedniku

Streljački klub „Valjevo 1880“ i beogradski „Olimpik“ su uspešno organizovali kamp na Medveniku namenjen najmlađim strelcima koji se trenutno vredno pripremaju za predstojeću sezonu. Kampu su, pored strelca iz našeg grada prisustvovali i njhovi vršnjaci iz Beograda, Kikinde i Gornjeg Milanovca.

Kocept kampa je zamisao proslavljenog streljačkog trenera Jelene Arunović, koja je začetnik jedinstvene trenažne metodologije razvoja preciznosti.

„Kamp je jako značajan za strelce jer po prvi put upoznaju neke drugačije načine ulaska u sezonu. Oni će na ova način saznati kako treba da rade svakog dana da bi dostigli rezultate kojima teže. Tu su i Zorana Arunović i Brankica Zarić, koja je bila juniorska prvakinja sveta 2006. godine“, objašnjava Jelena Arunović.

Mladi strelci su prošli kroz seriju specifičnih vežbi čiji je cilj dugoročni razvoj preciznosti, koja važna za ovaj sport. Po prvi put su deca prošla i kroz teorijsku pripremu, što je novost na kampovima ovog tipa. Polaznici su čuli savete kako da prebrode krizne momente „na vatrenoj liniji“ ali i druge probleme.

„Ovo je jedna sjajna stvar zato što se deci daje prilika da se druže i van takmičenja, da neguju drugarski duh i da se upoznaju. Dali smo im mogućnost da vide šta je neophodno raditi uz pucanje i šta je ono što zapravo treba negovati. Znam da bih volela da sam u svoje vreme imala ovako nešto“, poručuje Zorana Arunović koja je nedavno osvojila 50. medalju u olimpijskim disciplinama na velikm takmičenjima.

Treninge na kampu vodili su profesori fizičkog vaspitanja Brankica Zarić i Vladimir Krstekanić, a pored streljačkog dela održana su i predavanja o značaju obrazovanja, zaštite od nasilja na internetu, opšte edukacije o dopingu, kao i bogatom istorijskom nasleđu našeg kraja. Upravo je želja da se mladim strelcima prošire interesovanja kako bi bili spremni i za život nakon karijere u ovom ili bilo kom drugom individualnom i kolektivnom sportu.

M.Lazić

3 comments on “Kamp za mlade strelce na Medvedniku

 1. Branko

  Lazic na kampu cenzurisano koje je kao predsednik komisije dobio i kao veliki kadar SNS-a.
  Lazare sa njim si sport doveo na najnize granice u Valjevu.
  Dozovi se pameti pogledaj gde su ostali a gde je Valjevo.

  Reply
  1. Vladimir

   Ajde bre ne cenzurisano, čovek se zalaže maksimalno za streljački sport i da nije njega gotovo sigurno ga ne bi ni postojalo u Valjevu a to je naša tradicija.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.