ED radi na rešavanju problema sa naponom u Radjevom selu

Nakon teksta Vamedie o problemima 42 domaćinstva u Radjevom selu sa naponom struje, iz ogranka valjevske ED stiže informacija da ED intenzivno radi na otklanjanju ovog problema te i da je uslov svega rešavanje imovinsko pravnih odnosa i saglasnosti vlasnika parcela za stubna mesta.

U obaveštenju upućenom Vamediji na temu problema meštana Radjevog sela ED navodi:

Ogranak Elektrodistribucija Valjevo intenzivno radi na realizaciji optimalnog rešenja za unapređenje snabdevanja navedenog dela Rađevog sela – a to je izgradnja nove trafo stanice STS 10/0,4 kV „Rađevo selo 8″.

U tom smislu realizuju se sledeće aktivnosti:

–        Uklapanje nove trafo stanice STS 10/0,4 kV „Rađevo selo 8″ u postojeću MNN iz trafo stanice TS „Rađevo selo 3″, sa formiranjem četiri izvoda (prvi izvod 10 domaćinstava, drugi izvod 9 domaćinstava, treći izvod 9 domaćinstava i četvrti izvod 4 domaćinstva).

–        Rekonstrukcija četvrte i pete deonice zamenom postojećeg Al/Fe užeta niskonaponskim samonosećim izolovanom kablovskim snopom.

Uslov za celokupnu realizaciju je kompletiranje saglasnosti vlasnika parcele za novu trafo stanicu STS i saglasnosti vlasnika za stubna mesta (postojeća i nova) za rekonstrukciju četvrte i pete deonice.

Rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za novu trafo stanicu (pribavljanje prava službenosti) i za sva stubna mesta je u završnoj fazi.

Ogranak Elektrodistribucija Valjevo priprema dokumentaciju za dobijanje Rešenja o odobrenju izvođenja radova za trafo stanicu  STS 10/0,4 kV „Rađevo selo 8″ sa uklapanjem u postojeću srednjenaponsku i niskonaponsku mrežu (u skladu sa članom 145 Zakona o planiranju i izgradnji).

Paralelno sa ovim investicionim aktivnostima, preduzimaju se mere za optimalno raspoređivanje potrošača po fazama, kako bi opterećenje bilo što ravnomernije.

Izgradnjom nove trafo stanice STS 10/0,4 kV „Rađevo selo 8″ problemi sa napajanjem navedenih korisnika bili bi trajno rešeni.

Ogranak Elektrodistribucije Valjevo“

 

 

 

4 comments on “ED radi na rešavanju problema sa naponom u Radjevom selu

  1. Milos

    Nadam se da će u što kraćem roku rešiti problem sa naponom u Dračiću ( Topalovac ), pošto već tri godine nisu u stanju da reše problem. Ukoliko i dalje budu ignorisali, biće tužbe protiv ED Valjevo. Ukoliko neko iz ED Valjevo pročita objavu, postoji nalog još od direktora koji je otišao u penziju, da se to uradi.

    Reply
  2. Dragan

    Samo strpljenja. Tolike godine vam je losa struja i nevidim zasto je problem da se saceka bar jos 2-3 godine da sve resimo.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.