DS: Neizvesna zima za gradjane Srbije

„Biće zime uvek dok je ova vlast u Srbiji“, odgovor je Demokrata na pitanje „Ima li  zime za gradjane Srbije ove zime?“Na tribini održanoj pod lipom, ispred prostorija DS-a, poručeno da gradjani moraju imati pravovremene informacije o svemu , ali i da jedna ostavka ili smena ne čini promenu na bolje.

„Biće zime za gradjane dok god je ova vlast u Srbiji. Moramo da budemo svesni da je neophodna odgovornost za milijardu evra štete koja je napravljena EPS-u. Ta informacija mora da dodje do gradjana. Svi mi plaćamo račune za sve što smo potrošili. Ova vlast sada treba da plati račune za sve ono što je loše napravila u psolovanju i što je kamen oko vrata EPS-u, što je hranila blatom peći u Kolubari, što je   napravila probleme na iskopima , što nije na vreme otkrivala ugalj i pravila zalihe koje će biti potrebne preko zime“, rekao je izmedju ostalog Miodrag Gavrilović potpredsednik DS-a, narodni poslanik i član Skupštinskog odbora za privredu, regionalni razvoj i turizam.

Gavrlović navodi da je jasno da vlast sada pokušava da obezbedi neke rezerve , ali dodaje i da je najgore kada ostane „da vidimo“. „Da vidimo kakva će biti zima, jaka , blaga , da li ćemo kao država uspeti da za svakog gradjanina obezbedimo 24 h struju. Ja se lično pribojavam za to . Mora da postoji odgovornost onih koji su nas doveli u situaciju da se posle toliko godina razmišlja o tome šta ćemo raditi ove zime. Oni pokušavaju da smenom Grčića pokažu da su rešili probleme, ali nisu. Odgovornost mora da postoji za sve . Ova vlast mora da nadoknadi ono što je uzela od gradjana i upropastila,“rekao je Gavrilović.

Miodrag Gavrilović

Situaciju sa nestašicom peleta i ogreva Gavrilović poredi sa nedavnom nestašicom šećera. „Videli ste šta se desilo sa šećerom. Sve je stvar percepcije da se gradjani drže u strahu , da li će biti šećera, struje, peleta , uglja. A svega ima. Samo ova vlast nije sposobna da obezbedi redovno snabdevanje. Mi ovde imamo situaciju da je na sceni neznanje“, rekao je Gavrilović koji je pojasnio da je cela sadašnja situacija rezultat rada ove vlasti.

Demokratska stranka kao predlog rešenja  najpre vidi popis resursa, energenata, ali i ljudstva.“Imamo li kadrove koji su sposobni , ko su ti ljudi, koliko su kvalifikovani i mogu li oni da naprave plan? Energija je zajedničko dobro . Zašto nemamo podatke da tačno znamo u kilogram šta je iskopano, gde se nalazi i kakvog je kvaliteta. Ovde imamo sudar ljudi koji znaju kako da unaprede sistem i sa druge strane javašluk. Da smo mi vlast prvo bismo naravili plan remonta, revizija kadrova i efikasan plan privrede i svih sistema da bismo imali rezultat. Sada se o tome ne razmišlja već se zapušavaju rupe“, rekao je Gavrilović.

Kako kaže Demokratska stranka će upravo zato u Skupštini tražiti odgovornost onih koji su doveli do ove situacije, ali i da se gradjanima predoči plan.

Srboljub Antić

Da ove zime gradjanima neće biti lako smatra Dr Srboljub Antić predsednik resornog odbora za finansije DS-a.

„Nadam se da će Srrbija imati ugovorene količine prirodnog gasa iz Rusije , ali moramo da kažemo i to da mi zavisimo od drugih zemalja. Situacija u EPS-u je nešto bolja , ali daleko od idealne . Ukoliko jezero Zaovine, a to je 150 miliona kubnih vode ne bude puno pre zime , Srbija će imati velike probleme u energetici“, rekao je Antić.

10 comments on “DS: Neizvesna zima za gradjane Srbije

 1. Valjevac

  Di’Vam je Sirće dojučerašnji vodja, ekspert za politiku osigurnje komunalije manipulacije …. vodju ste zaboravili.

  Reply
  1. Leptir u letu

   Tešo, aj obuj nanule i na bajs. Sirce dok je bio , Ds je na nesto ličio.Podseticu te, bile su konferencije pred svaku sednicu skupštine grada, bili su predlozi za dopunu dnevnog reda…sad se sve jedno te isto vrti i to samo jednom – i to jedan dan u toku leta. Bezidejno, flegmatično, razočaravajuće….

   Reply
    1. Sveže za mere iz Bg

     Tešo, bromazepam pod jezik, pa na spavanje. U snovima možeš samo pomisliti da sadašnja Ds radi kako treba. Umij se hladnom vodom i vidi u sta ste pretvorili odbor DS. Leglo spletki, marifetluka, vinjaka I ogovaranja bivšeg trenera Zicera. Šta tu nije jasno?

     Reply
 2. Bogoljub

  Dok je DS bio na vlasti radili su najblaze receno isto uz neverovatnu dozu oholosti.Po DS izgleda da je SNS na vlasti u citavoj zapadnoj Evropi jer koliko citam tamo su vec pocele restrikcije.

  Reply
 3. Слободан Ружић

  Смењен Александар Јанковић у градској управи. Уместо њега Мица Остојић.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.