Deset hiljada ispod proseka u maju

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) u maju u Srbiji  iznosila je  74 168 dinara, a u Valjevu skoro deset hiljada manje, pokazuju zvanični podaci Zavoda za statistiku.

U maju mesecu ove godine Valjevci su u proseku zaradili  63 953 dinara dok su Lajkovčani bili daleko ispred sa 75 704 dinara čime su ostvarili prosečnu zaradu veću od republičkog proseka. Veću prosečnu zaradu u istom mesecu ostavrili su I Ljižani sa 64230 dinara . Sledi Ub sa prosečnom zaradom u maju u iznosu od 63 429, a na začelju tabele kad je KO u pitanju su Mionica sa 56 051 dinara I Osečina sa prosečnom zaradom od 55 980 dinara.

Zvanična statistika pokazuje I da su na nivou države najviše prosečne zarade imali zapsoleni u državnoj administraciji gde sse prosek ustalio na oko 88 000 dinara , a najniže praktično ostvarene zarade u istom mesecu su u sektoru preduzetnika 38 168 dinara.

3 comments on “Deset hiljada ispod proseka u maju

  1. sin anarhije

    Kao i uvek, statistika nema veze sa realnoscu, vecina zivi lose i dobro glumi dok sastavlja kraj sa krajem sa osmehom na usnama … a a, glavno tek sledi …

    Reply
  2. Spasoje

    Ta statistika koju oni vode je apsolutno fingirana kao i sve ostalo u ovoj kasabi.U gradskoj upravi su internim aktom povećane plate od 12 procenata onima sa visokom stručnom spremom, zaposleni sa srednjom školom imaju manju platu od ljudi koji rade (odnosno dolaze na posao, a uglavnom ni to) na PP poslovima, pa kad sabereš meso i kiseli kupus stvarno dobiješ sarmu! Nečijih sto hiljada i nečijih 40 hiljada daju 140, pa kad podeliš sa dva dobiješ taj prosek.E tako rade statistiku.U 21 veku sindikati imaju ulogu prodavaca zimnice i povećanja sopstvenog budžeta, a ne zaštitu prava rasdnika.Uostalom, kao u onoj emisiji na tv -u TRAŽILI STE, GLEDAJTE.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.