Željko Vasić i Adil na „Danima Lajkovca“

Programi koji će privući najveću pažnju na „Danima Lajkovca“ jesu koncerti pop muzičara Željka Vasića koji nastupa večeras i folk pevača Adila Maksutovića koji će nastupiti u subotu 30. jula. Oba koncerta biće održana na Gradskom trgu, ispred zgrade Opštine Lajkovac, od 22 časa.

Manifestacija je započeta 18. jula programima Gradske biblioteke Lajkovac:  kreativnom radionicom „Prsti“ Danijele Kvas, dečjeg pisca i profesora srpskog jezika i književnosti, akcijom „Knjiga za knjigu“ i promocijom knjige „Iz brodskog dnevnika“ Milana Orlića, pisca i urednika časopisa „Sveske“, dok je početkom nedelje glumac Zoran Ćosić, poreklom iz Mionice, predstavio svoju knjigu poezije „Iverci i okrajci“ ispred Gradske kuće.

Proteklog vikenda organizovan je tradicionalni „Kolubarski kotlić“ kod Lovačke brvnare na Kolubari i ostali programi Turističke organizacije opštine Lajkovac: „Dani vodenica na Kolubari i Toplici“ i „Istok-Zapad lajkovačkom prugom“, uz izložbu fotografija sa brojnih akcija Planinarsko-smučarskog društva „Ćira“.

Kulturni centar „Hadži Ruvim upriličio je koncert dr Momčila Aleksandrića, svetski priznatog gitariste iz Lajkovca, izložbu polaznika svoje Likovne škole, a danas na Gradskom trgu od 19.30 predstavu „Varoške priče“. Nakon toga, od 22 časa je koncert popularnog pop pevača Željka Vasića, kome će od 20.30 predgrupa biti lajkovački „Lakustik bend“.

Na Gradskom trgu 29. jula od 18 časova je uvek popularni Dečji dan, na kojem najmlađe očekuju pozorišna predstava, nastupi folklornog i baletskog ansambla, vokalnih solista, mađioničari, klovnovi, žongleri, animatori itd.

U subotu 30. jula od 8 časova je sveta arhijerska liturgija povodom slave varoši, Ognjene Marije, posle čega će u porti crkve Svetog Dimitrija nastupiti folklorni ansambl KC „Hadži Ruvim“. Tog dana je i veliki narodni vašar, a u večernjim  satima na Gradskom trgu i finiš manifestacije „Dani Lajkovca“: od 20.30 sati koncert grupe „Mikuša i Mira“, a od 22 časa koncert Adila Maksutovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.