Troje biciklista “Sputnjika” na Balkanijadi

Prvi put od kada se još u XIX veku na Valjevskom kaldrmom i makadamom pojavio velosiped, konačno se desilo da u dresu reprezentacije Srbije, na jednom takmičenju, nastupe čak tri člana jednog biciklističkog kluba iz grada na Kolubari. MTB reprezentaciju naše zemlje predstojećeg vikenda očekuje Balkanski šampionat u Grčkoj, a od 15 srpskih reprezentativaca – čak su tri iz BK “Sputnjik” što je najveći broj takmičara koji daje jedan klub što ovaj Valjevski sportski kolektiv, u konkurenciju svih naših klubova, svrstava na prvo mesto u zemlji po brojnosti takmičara u najdražem dresu. Bogdan Angelovski, Stefan Davidov i Nikolija Kulinčević su reprezentativci naše zemlje! Oni su uspeli da svojim talentom i neverovatno velikim i upornim radom i treniranjem koje je rezultiralo nedavnim osvajanjem pojedinačnih i ekipnih titula MTB prvaka Srbije,  izbore nastup na ovom velikom međunarodnom takmičenju na kojem će učestvovati predstavnici svih Balkanskih zemalja.

Stefan Davidov

Nikolija Kulinčević

Uz, konačno, skoro pa pravu podršku grada, ali najpre roditelja i trenera u klubu, napokon se desio prekid sa dosadašnjim tavorenjem i biciklističkim „životarenjem“, što je uz par izuzetaka, za 137 godina istorije valjevskog biciklizma, bila odlika klubova koji su se takmičili i ostvarili „tanke“ sportske rezultate.

Bogdan Angelovski

Nagrada za svakodnevni višesatni rad, za treninge zimi i leti, za odricanja, padove i istrpljene vrućine, kiše, vetrove i za sve ostalo što su mladi biciklisti, uz podršku nekadašnjeg najboljeg sportiste Valjeva i višestrukog prvaka Srbije i Jugoslavije Zorana Jelića, izdržali i sproveli u poslednjih 5-6 godina, jeste uspeh na sportskom putu, ali još više na putu života gde su svojim primerom pokazali vrednosti jednog ovako atraktivnog sporta u koji su privukli još 20-ak mladih naših sugrađana što i jeste svrha i razlog postojanja i zdravog razvoja naše Srpske nacije.

Za očekivati je lepe vesti iz Grčke, ali manje sportske zebnje bi bilo da se voze kvalitnije bicikle sa boljom opremom, da postoji klupski auto i pratnja svog trenera na ovom takmičenju ali to sve sada nedostaje članovima BK SPUTNjIK, čak iako su u reprezentaciji. Ni od Biciklističkog Saveza Srbije nema nikakve pomoći za klubove iz unutrašnjosti, ostaje samo nada i vera u Gospoda našeg da će se takvi materijalno-tehnički problemi na neki način jednom možda i rešiti. Bar toliko ovi šampioni zaslužuju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.