Predsedniku Vučiću Mionica dodelila specijalnu nagradu Mišićevih dana – unikatnu repliku Mišićeve sablje

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je specijalna nagrada Mišićevih dana – replika sablje vojvode Živojina Mišića.

Ovu unikatnu repliku, na otvaranju 26. Mišićevih dana, u Vučićevo ime primio je Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije. Nagradu je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mišić sinonim borbe za narod.

– Mišić je simbol požrtvovanja, hrabrosti, poštenja, posvećenosti i strategijske genijalnosti. Nijedna reč, nijedna stilska figura, nikakva retorička bravura nisu dovoljni da na pravi način odaju počast čoveku koji je ponikao u našem Struganiku i zlatnim slovima se​ upisao u anale svetske istorije. Posebna mi je čast što ove godine uručujemo poseban poklon predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za njegove ekonomske pobede za Srbiju i njene građane, i očuvanje mira i stabilnosti – rekao je Janković i dodao da Mionica po uzoru na svog slavnog vojvodu mora nastaviti da radi u korist građana.

– Naša je obaveza da sledimo njegovu filozofiju i borbu. Upravo to i činimo. Ne odustajemo od cilja da Mionicu napravimo boljim mestom za život i u tome uspevamo zahvaljujući podršci prrdsednika Vučića i Vlade Srbije – rekao je u obraćanju Janković.

-Zahvaljujem se na prelepoj dobrodošlici i uručenom poklonu u ime predsednika Aleksadnra Vučića. Prenosim vam pozdrave od našeg predsednika koji podjednako misli i na Mionicu, i na Vranje i na Suboticu. Na svako mesto u našoj Srbiji. Naša država korača krupnim koracima napred i svi to osećamo – rekao je Dejan Savić, savetnik predsednika Repbulike Srbije.
Janković je zatim uručio i najveća opštinska priznanja „Zlatnu plaketu Vojvoda Živojin Mišić“​ generalu – majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine.

U okviru umerničko-zabavnog programa na otvaranju 26. Mišićevih dana nastupila je Danica Crnogorčević.

Mišićevi dani traju od od 18. do 24. jula. Organizovane su dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečiji film „Vuk Bobice“, koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami „Lina tvrđa od kamena“ i kabareu „Najveće ljubavi srpskih velikana“. Šestog dana manifestacije, nastupiće pevačka zvezda Dragana Mirković, a takođe u muzičkom delu koncert će održati OK BEND i Dule Lušin sa “No comment“ bendom, u četvrtak i sredu sa početkom u 21 čas.

1 comment on “Predsedniku Vučiću Mionica dodelila specijalnu nagradu Mišićevih dana – unikatnu repliku Mišićeve sablje

  1. Muselim

    Gde li su sada Kučuk Alija Focić Mehmed aga i ostale dahije, Srbi se ponovo naoružavaju

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.