Od 18. jula poskupljenje parkiranja u gradu

Na sednici Skupštine grada održanoj 24. juna ove godine, doneta je odluka o povećanju cena usluge parkiranja u našem gradu. Nove cene počinju sa primenom od 18-og jula.

Procentualno povećanje cene parkiranja  je za 20% gde će nova cena za sat parkiranja u plavoj zoni biti 30,00 dinara, dok će u crvenoj zoni sat parkiranja  iznositi 48,00 dinara. Ubuduće dnevna karta za plavu zonu iznosiće 134,00 dinara umesto dosadašnjih 112,00 dinara. Za vozače koji prekrše Odluku o parkiranju, posebna cena iznosiće 1.320,00 din., umesto dosadašnje koja je iznosila 1.100,00 dinara.

Nove cene su i za korisnike koji plaćaju mesečnu kartu za parkiranje. Stanarska parking karta po novoj ceni iznosiće 396,00 dinara , karta za plavu zonu biće 1.608,00 dinnara za fizička lica, a za pravna 2.010,00 dinara. Univerzalna parking karta za pravna lica koja važi za obe zone sada će iznositi  6.714,00 dinara, dok će rezervisano parking mesto za pravno lice u plavoj zoni koštati 8.052,00 dinara odnosno za crvenu zonu 9.396,00 dinara.

“Ovo povećanje cena prati cene u gradovima veličine Valjeva, ali bez nihovog novog poskupljenja. Tako da i pored poskupljena od 20% u Valjevu će i dalje ostati najjeftinije parkiranje”, kažu JKP Vidrak.

Pored poskupljenja parkiranja, Skupstina grada donela je odluku i o povećanju cena nepropisno parkiranih vozila gde će vozači koji se ogluše u saobraćajnom prekršaju za nepropisno parkiranje platiti iznos od 5.228,00 dinara, dan ležarine na depou košta će 874,00 dinara, dok će pokušaj odnošenja vozila  iznosiće 1748,00 dinara.

Poslednje povećanje cena u našem gradu što se tiče parkiranja bilo je početkom 2017 godine, a pre toga 2013 godine.

Inače kontrola i naplata parkinga u Valjevu vrši se na 1905 parking mesta, od čeka je u plavoj zoni 1797, a u crvenoj 108 parking mesta. Tu su i 30 mesta za osobe sa posebnim potrebama (invalide), gde se ne vrši naplata parkiranja već samo uočava regularnost invalidnih nalepnica koje kontroliše Komunalna milicija, a izdaje Gradska uprava Valjevo.

“Moram da napomenem da smo počeli sa redovnim obeležavanjem parking mesta samostalno, jer smo u toku 2022 godine izvršili javnu nabavku mašine za obeležavanje parkinga, i takođe moram da zamolim sve korisnike koji koriste parkirališta da imaju malo strpljenja i kulture pri parkiranju kako bi naši zaposleni imali lakši pristup parking mestu i uredno ga prefarbali”, apeluje direktorka JKP „Vidrak“ Valjevo, Ksenija Badem.

 

6 comments on “Od 18. jula poskupljenje parkiranja u gradu

 1. мр Предраг М.Вулетић

  Па јес трошкови су велики,треба обележити паркинг места на против-пожарним путевима, на тротоарима да не могу инвалидска колица да прођу нити дечја са близанцима … Скупу државу грађани морају плаћати, шта би они јадни без ових који мисле о њима.

  Reply
 2. Wikiliks

  @Živko Željković: Aha, ha, ha, ha, ha, veliš, šta bi sa senzorima??? Ma, zemljače,
  nikakvi senzori nisu montirani niđe u kasabi Valjevo! Pa, zar bi sekta na vlasti to
  dala Narodu da brže sazna đe ima slobodno parking mesto! Eee, ako nisi znao,
  to ti je jedna od mnogobrojnih “legalnih“ pljački budžeta. Tih 67 MILIONA dinara koliko
  su senzori fol plaćeni(NIKAD NISU NABAVLJENI, NITI MONTIRANI), odavno je završilo u sektaškoj kasi,
  a, i, dobar deo je završio u privatnim džepovima!!! Šoveče, shvati, živimo u pljačkaškom društvu!
  A, ovi alavi na vlasti, ne da pljačkaju, no OTIMAJU s obe ruke!!! Sve tako od 2012. godine!!!

  Reply
 3. Wikiliks

  Senzori za markiranje slobodnih parking mesta po Valjevu koji koštaju 67 MILIONA dinara, NIKADA nisu
  montirani po gradu, niti će, jer, taj ogromni novac je završio u stranačkoj kasi sekte na vlasti, i u privatnim
  džepovima!!!
  Shvati to zemljače Živko Željkoviću, koji ovde u svom komentaru pitaš “šta je sa senzorima…“ Valjda nam je poznato da od 2012 . godine živimo u lopovskom sistemu, i da se kroz sve investicije krade na veliko!
  Nego, kada će mo pokrenuti BUNU PROTIV DAHIJA, jer sa ovim lopovima se više živeti ne može???

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.