Narodna stranka: Poziv opoziciji za pregovore

Gradski odbor Narodne stranke u Valjevu pozvao je opozicione stranke na pregovore. U Saopštenju za javnost oni navode da se poziv ne odnosi na vladajuće stranke I one koje su se prema njima odnosile na neprikladan način u toku kampanje . Saopštenje Narodne stranke prenosimo u celosti:

“Na poslednjoj sednici Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo na kojoj su detaljno analizirani program, izazovi i delovanje na lokalu u budućnosti, između ostalog doneta je odluka da Narodna stranka inicira pregovore i uputi pozive svim opozicionim strankama i pokretima desne orijentacije i desnog centra u gradu, kao i sa svim strankama koje ne pripadaju ovim orijentacijama, ali su iskreno patriotske i dele slične vrednosti, a iskažu želju da razgovaraju. Narodna stranka Valjevo je isključila bilo kakvu vrstu pregovora sa vladajućim strankama i onim koje su se prema njoj odnosile na neprikladan način, zabijajući joj „nož u leđa“ u toku predizborne kampanje i nakon nje.

Narodna stranka u Valjevu će poslati otvoren i iskren poziv na razgovore pod zajedničkom platformom – „da se Valjevo vrati narodu“, a pregovori bi išli ka cilju pravljenja jedne velike ujedinjene koalicije patriotskih snaga do koje bi došlo neposredno pred lokalne izbore, a do tada kroz zajedničko delovanje kroz pomenutu platformu. Na osnovu rezultata republičkih izbora na teritoriji Valjeva, kao i na istraživanjima javnog mnjenja koji su pokazali da građani Valjeva dominantno ideološki naginju ka desnom centru i liberalnoj desnici, stranke ovih opcija bi ušle u pregovore o koaliciji sa konceptom da ne sme biti bačenih i odvučenih glasova, i da će udruženi značajno podići kvalitet stručnosti, planova i rada u narednom periodu.

Ukoliko bi stranke ovih ideoloških usmerenja samostalno delovale, dala bi se šansa populističkim, kvazipatriotskim, koruptivnim i nestručnim opcijama koje danas čine gradsku vlast  da i dalje privatizuju ceo grad i smatraju ga svojim preduzećem. Iz tog razloga, jer je grad postao preduzeće, Narodna stranka i predlaže platformu pod nazivom – „Da se Valjevo vrati narodu“, i inicira okupljanje i razgovore samo onih iskrenih i u svojoj ideologiji doslednih opozicionih stranaka koje deluju na teritoriji grada. U nadi da će se okupljanju i razgovorima oko istih ciljeva odazvati svi kojima su patriotizam, vrednosti, jačanje institucija sistema I vraćanje poverenja gradjana u njih, jednak status domaćih preduzetnika I stranih kompanija u pogledu dobijanja olakšica I subvencija, snažan podsticaj poljoprivrednim gazdinstvima, deblokada medijskog prostora i vladavina prava na prvom mestu. Narodna stranka naglašava da će vrata biti otvorena i svim budućim pokretima i grupama građana na teritoriji Valjeva koji će negovati slične programske orijentacije.

Po poslednjim istraživanjima građani Valjeva su jako razočarani dosadašnjim nemogućnostima da se upravo stranke i pokreti pomenutih ideologija i stremljenja okupe u jedan veliki blok i deluju zajedno. Takođe, „politička matematika“ je ubedljiva kada su u pitanju programske i ideološki slične koalicije, 1 +1 uvek daju 3, i zbog glasova koji ne ostaju bačeni ili raštrkani, kao i zbog činjenice da zbog šanse da postignu veći uspeh, jedan deo apstinenata ipak izađe na birališta. A samo dobar uspeh na izborima, koji samo zajedno možemo ostvariti, jeste garant da Valjevo napokon vratimo narodu i pokrenemo ga sa mrtve tačke u kojoj se trenutno nalazi.

GrO Narodne stranke”

 

14 comments on “Narodna stranka: Poziv opoziciji za pregovore

 1. Jelena Kojic

  Čekam 10 god da se ovo dogodi. Zašto se ovoliko dugo čekalo? Ova opcija može lagano oko 18 odbornika da uzme na vanrednim lokalnim izborima u martu sledeće godine.

  Reply
  1. Branko

   Jedan te isti covek botuje za Jeremica. Kako vas nije stid sto ste se pretvorili u botovsku stranku i sto izdajete opoziciju na svakom koraku?

   Reply
 2. Stanislav Pop Ješić

  Pobeda nad režimom je izvesna u Valjevu. Nadam se da će i Srbija dobiti novu vlast sledeće godine.

  Reply
 3. Zapad ne

  Narod hoće nacionalne i stranke kojima zapad ne komanduje. Sadašnja vlast i Djilas su deo instalirane vlasti Amerike i Eu.

  Reply
 4. Jadni ste

  Jako je jadno gledati botove Vuka Jeremica koji na svaku vest koju u Valjevu objave o njima botuju odmah iz Beograda ostavljajuci iste univerzalne komentare za celu Srbiju koje kace na svako ovakvo saopstenje gde god u Srbiji se dalo medijima.

  Reply
 5. M. G.

  Nebitna stranka, nebitna vest. I ovo botovanje je simptomaticno svugde od strane ove price i zaista to jadno izgleda.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.