Gradska voda za 150 kuća u Gornjoj Grabovici

Radovi na vodovodnoj mreži u Gornjoj Grabovici u dužini od 1,3 kilometra privode se kraju. Kako ističe direktor JKP „Vodovod“ Ivan Filipović, sa njihovim završetkom meštani ove mesne zajednice više neće imati problema sa vodosnabdevanjem.

„Trenutno se radi na prevezivanju na novu vodovodnu mrežu koja je povezana na rezervoar Carić. Dobili smo građevinsku dozvolu i faktički prešli sa strane Šabačkog puta u Gornju Grabovicu i uradili 1,3 kilometra mreže. Ubuduće će se Gornja Grabovica snabdevati vodom sa gradske vodovodne mreže, neće se više koristiti njihova kaptaža koja je imala problem i sa izdašnošću i sa kvalitetom same vode za piće“, navodi direktor JKP „Vodovod“ i dodaje da su potpisani ugovori sa oko 150 korisnika koji će se ubuduće snabdevati tom vodom, dakle gradskom vodom sa Carića.

Vrednost ovih radova je 7,8 miliona dinara i finansirani su kroz projekat „Smanjenje dodatne  ranjivosti Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa, izazvane od strane Kovid 19 pandemije“ kao deo programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Filipović podseća da su u toku i radovi u Žabarima gde je do sada urađeno oko  kilometar vodovodne mreže. Kamenito tlo u velikoj meri otežava radove, ali, kako u ovom preduzeću ističu, radi se punim kapacitetima i plan je da se to završi do kraja godine.

Sa završetkom radova u Gornjoj Grabovici i u Ulici Ljube Kovačevića, po najavajam direktora JKP „Vodovod“ u narednih desetak dana bi trebalo da počnu radovi i u Kordunskoj i Ulici Gorana Selakovića, a u planu je i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže u Kalemegdanskoj ulici.

9 comments on “Gradska voda za 150 kuća u Gornjoj Grabovici

 1. Dusanka

  Ovu pricu u grabovici slusamo godinama. Nista se ne radi. Radnika na terenu nema. Dodju, procackaju nesto i pobegnu. A mi da pocrkamo bez vode. Tako ce i dobiti glasove

  Reply
  1. Bobili

   Sram te bilo. Lazno se potpisujete i pisete gluposti. Ako su vas socijalisti varali godinama dok su vodili Vodovod ne znaci da su svi takvi. Radi se i zavrsava se. Tako ste pisali i da se ne radi brza sapbracajnica kao da su ljudi coravi koji to gledaju kad prolaze.

   Reply
   1. Ivan Valjevski

    Sve ovo finansira GIZ (nemačka organizacija za međunarodnu saradnju). Da li bilo šta kod nas finansira država ili sve finansiraju međunarodne organizacije, naravno ne ruske ili koneske.

    Reply
  2. Cakana

   Vi i niste iz GG. Bitno je da ce se uraditi, hocete li napisati onda nesto pohvalno ili cete nastaviti da sirite mrznju?

   Reply
 2. dobri komsija

  i dok vodovod muku muci mesecima da dovuce vodu do domacinstava i kada taj svecani cin za domacine stigne do pred svrsen cin iskoci problem, jer umesto da firma uradi prikljucak, to uradi privatna firma koju vodi jedan Djoka, bivsi direktor i on u selima ispadne mesija jer je eto on pustio vodu u sela. Ivan je tu kao ikebana.

  Reply
 3. Aspida

  Već tri nedelje voda sa seoske mreže curi jer je cev pukla, bukvalno u potocima ide. Svi koji koriste vodu sa tog bazena, a koji se nalaze od bazena do Šabačkog puta, nemaju ni kapi vode, već se za istu snalaze. Ko je za to nadležan, pošto „ljudi“ iz vodovoda to pored brojnih poziva ne žele da saniraju?

  Reply
 4. Мод

  Razumeli smo poruku… više se ne glasa zbog sendviča, 1000 dinara ili paketa od kilogram šećera i litar ulja, sada se glasa za vodu… Bravo, 21. vek u Srbiji !

  Reply
 5. Dusanka

  Ne samo da sirimo mrznju nego najvise volimo da sirimo zarazu kad se ne kupamo po 15 dana jer nema vode pa onda takvi sidjemo u grad i obilazimo mesta gde se skuplja veci broj ljudi. Milina jedna.

  Reply
 6. Коста

  Још од ономаде мењаше се владе и партије јаке, све сврака до свраке. То би била прва строфа песмице за децу Бранковине. Ону децу која се родише у 21. веку без воде, а такође и њихови преци претходнога века, а како ствари стоје и њихови потомци нареднога века ће се купати у мутном Рабасу ако дотле не пресуши, а они но оду грлом за водом. Срам те било ВАЉЕВО ко год да те води и „брине“ о води.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.