GG Pokreni se – Osečina: Gori deponija

Grupa gradjana Pokreni se iz Osečine povodom požara na deponiji izdala je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„U Osečini u protekla dva dana požar na deponiji… Pošto je trenutni predsednik opštine pre izbora na sadašnju funkciju bio direktor JKP Osečina, Grupa građana Pokreni se (koalicija MORAMO) postavlja mu pitanje šta je on uradio na prevenciji ovakvih situacija za prethodnih 5 godina? Pitamo njega jer i na sednicama skupštine na sva pitanja oko JKP Osečina odgovara on, a ne postojeća direktorka. Ovim ipak ne želimo da Vas kritikujemo u ovom delikatnom trenutku već da ukažemo na neophodne mere koje morate sprovesti kako se ovakva katastrofa, sa verovatno velikim posledicama po zdravlje ljudi, ne bi ponovila.

Kao prvo, JKP Osečina mora hitno da se vrati svim aktivnostima koje su u opisu njenog poslovanja (održavanje deponije, pranje ulica, uređenje rečnih korita, košenje…), a ne da se bavi samo onim poslovima koji su popularni za ubiranje glasova (čuveno šoderisanje koje ste usavršili).

Kao drugo, u poslednje vreme ste zaposlili 15-ak ljudi (čestitamo), ali organizacija rada se nije poboljšala. Usput da naglasimo da ste i pored novih radnika i mašina prethodnu godinu završili sa minusom od skoro 20 (dvadeset) miliona dinara. Dezorganizacija je svoj vrhunac doživela prethodne sedmice kada ste puna tri dana držali smeće ljudima ispred kuća jer nije imao ko da ga pokupi! Apsolutno razumemo da je počela sezona godišnjih odmora, ali minimum aktivnosti se mora sprovesti.

Kao treće, odmah raskinite sve ugovore i sporazume vezane za izgradnju deponije u Osečini. Očigledno je da ne možete da se izborite ni sa našim smećem, a kamoli sa tuđim kada bi količine istog bile i 10 puta veće. Zamišljate li razmere takvih katastrofa?!

Kao četvrto i poslednje, najbolje je da podnesete ostavku/e jer prema našem skromnom mišljenju ništa od ovoga niti umete niti želite da rešite!

P.S. Molimo vas za minimum poštovanja svojih sugrađana… Nemojte se slikati kada se požar ugasi i proglašavati pobedu jer ova utakmica nije ni trebalo da se odigra, a kamoli da traje puna dva dana (do sada…)!

Grupa građana Pokreni se,

Koalicija MORAMO“

3 comments on “GG Pokreni se – Osečina: Gori deponija

  1. Dragan

    Pa nije vlast kriva sto se deponija zapalila. Ne ide presednik vucic sa sibicom i pali.

    Reply
    1. Istina

      Па него ко је крив, полуписмени човече?
      Немаш ти појма о животу нити о било чему другом. Власт је та која уређује систме у држави. Брине се о енергији, чистоћи, здрављу…, али шљам је испливао на површину у Србији са купљеним дипломама, без знања и као управља и организује све институције.
      Како управља и организује, тако нам је поред депонија, прљавштине, уништења система ЕПС, уништено и здравство, судство, школство…

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.