Vrelo i ove godine domaćin karavana radosti i prijateljstva

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u nedelju 12. juna stiže u Vrelo. Biće to treće druženje Igara i dece Vrela i okoline.

Na terenima FK „Vrelo“ održaće se turnir u malom fudbalu u kategoriji 2011. godište i mlađi, Coca Cola kup za dečake i devojčice 2006. godište i mlađi, kao i trka na 60 metara. Najbolji u ovim disciplinama biće učesnici Regionalnog finala koje se 16. juna održava u Petrvocu na Mlavi. Najbolji SIMOVCI iz Srbije ove godine družiće se na Državnom finalu od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj banji. Tradicionalno, velika Međunarodna završnica za decu iz sve tri zemlje učesnice Igara, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiji, održaće se sredinom avgusta u Splitu.

Pored sporta, ovoga puta, druženje SIMOVACA obeležiće i teme vezane za ekologiju. O zaštiti životne sredine i o uticaju svakog pojedinca u održivom razvoju, govoriće se u okviru ekološke radionice „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“.

Iz Vrela pozivaju svu decu koja vole da se bave sportom i da se druže da budu njihovi gosti. Sva takmičenja počinju u 10 časova. Domaćini kažu da će se potruditi da ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, proslavljeni fudbaler iz Vrela, Nemanja Matić, i ovoga puta bude ponosan na ono što će deca iz Vrela pokazati na sportskom terenu, ali i van njega.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.