Janković: SPS da odluči da li je vlast ili opozicija u Mionici

Srpska napredna stranka u Mionici izdala je Saopštenje za javnost u kome poziva predsednika SPSa Ivicu Dačića da se izjasni da li je njegova partija opozicija ili vlast u Mionici. Saopštenje prenosimo u celosti:

“SPS je sa tri odbornika u Skupštini opštine Mionica u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom koja ima ima 31 od 39 odbornika. SPS-u je prema koalicionom sporazumu pripalo i mesto člana Opštinskog veća. Uprkost činjenici da je SPS vlast kako na lokalnu tako i u još uvek aktuelnoj repubičkoj Vladi, njeni lokalni funkcioneri se ponašaju kao opozicija i otvoreno napadaju i republičku i lokalnu vlast.

OO SNS-a pita Ivicu Dačića, da li odbornik SPS-a u Mionici Milivoje Mićko Ćosić, optužuje lokalnu vlast i republičku Vladu uz njegovo znanje i dozvolu, ili to čini samoinicijatvno? U nizu Ćosićevih opozicionih ispada iz fotelje vlasti posebno je zanimljiva njegova kritika navodnih ekoloških problema.

Boban Janković, presednik OO SNS-a koji je treći put zaredom izabran za predsednika opštine Mionica, ističe da je krajnje licemerno da zaštitu životne sredine kritikuje osoba koja je bila pomoćnik ministra i koja pripada stranci čiji je funkcioner Goran Trivan tri godine bio ministar za zaštitu životne sredine, i u čijem mandatu nijedan jedini dinar nije investiran u poboljšanje ekoloških uslova u Mionici.

– Tada je ćutao, i na društvenim mrežama nije glumio opoziciju. Kritičar Vlade Srbije postao je sada kada se u zaštitu životne sredine ulažu desetine miliona evra, u prečistače otpadnih voda. kanalizaciju, parkove, čišćenje i sanaciju deponija.

Možda lokalnim socijalistima smeta činjenica što će SNS rešiti sva ekološka i komunalna pitanja, i Mionicu pretvoriti u prosperitetnu i bogatu opštinu.  OO SNS-a poteze lokalnih funkcionera SPS-a tumači kao akt nedopustivog političkog bezobrazluka i dvoličnosti. Smatramo da je, najblaže rečeno, politički nemoralno javno kritikovati koalicione partnere, a u isto vreme uživati u privilegijama i benefitima vlasti – kaže presdednik OO SNS-a Mionica Boban Janković.

Janković postavlja pitanje da li je SPS-u ovakva lojalonost manir, da li se može očekivati da se ovakvim prljavim trikovima počnu služiti, i da li se već služe i na republičkom nivou?

– OO SNS, u cilju nastavka političke saradnje, očekuje da Ivica Dačić kaže da li je SPS deo vlasti u Mionici, ili je pršao u opozcioni tabor, a da nas o tome nije obavestio. I, ukoliko jeste vlast, da svojim lokalnim funkcionerima objasni da se politika ne vodi na društvenim mrežama nego u institucijama. Ukoliko se to ne desi, a ovakvi politički ispadi se nastave, SNS u Mionici će i bez objašnjenja razumeti na koju su stranu prešli socijalisti, i preduzeće korake u skladu sa tim  – ističe predsednik opštine Mionica i OO SNS-a Boban Janković. “

 

4 comments on “Janković: SPS da odluči da li je vlast ili opozicija u Mionici

 1. Branko

  Bobane ti se pokri usima znas i sam da ima dosta afera za tebe samo polako dolazis na red

  Reply
 2. Elektricar

  Cela Mionica manja od izborne jedinice Brdjani u Valjevu, i još i neznaju ko je Vlast a ko opozicija.

  Reply
 3. Александра

  Боље погледајте штету каква је настала у реци Рибници и покушајте да поправите хитно што се поправити може. Човек је указао на проблем а ви га нападате.

  Reply
 4. Pjerili

  Poštovani,
  Poverenik SNS za opštinu Mionicu g-din Boban J.treba da zna, a siguran sam da zna, da je u Srbiji davno ustrojen višepartijski sistem na demokratskim principima. Na osnovu sadržaja priloga i poverenik kritikuje koalicionog partnera jer je SPS dao kritički osvrt na ekološke probleme u opštini Mionici,verovatno smatrajući da SPS i odbornik stranke nema pravo na kritiku!? Vaše koalicione probleme treba zajednički da rešavate, al ne treba javno iznetim stavom da utičete i upućuje te javno mnjenje na zabranu kritike. Da se podsetimo da je kritika sastavni deo i ravnopravna je stručnim i validnim navodima i njena funkcija služi da se ukaže na potrebu za iznalaženje najboljih rešenja kada se tretiraju problemi od interesa građana lokalne samouprave i šire. Generalno posmatrano kritika može biti konstruktivna i upućuje na slabe elemenete predloga dabi se istaknutom kritikom prihvatila i primenila optimalno kvalitetna ili kvalitetnija rešenja.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.