Vitorović udaljen sa sednice zbog vredjanja žena

Zbog vređanja žena i vređanja na nacionalnoj osnovi, odlukom većine odbornika Skupštine grada Valjeva, odbornik Dragomir Vitrović isključen je sa današnje sednice lokalnog parlamenta.

Do isključenja Dragomira Vitorovića, člana Narodne seljačke stranke i odbornika u Skupštini grada na listi “Aleksandar Vučić – za našu decu“ došlo je na samom početku skupštinskog zasedanja nakon njegove reakcije na predlog dvojice opozicionih odbornika da se dobitniku nagrade grada Valjeva Mališi Pajkoviću oduzme to priznanje jer se protiv Pajkovića vodi krivični postupak.

Skupštinska većina najpre je odbila predlog odbornika Lokalnog fronta Va – Slobodni ljudi Željko Trifunović da se na dnevnom redu sednice nađe izmena Odluke o nagradi grada Valjeva, uz obrazloženje da prilikom glasanja za dodelu nagrade grade Valjeva ova grupa građana, nije imala informaciju da je jedan od predloženih kandidata sporan, i da “veruju da su dve političke grupacije u ovom parlamentu morale imati tu informaciju“.

Većinom glasova odbornika “zeleno svetlo“ nije dobio ni predlog Đorđa Pavlovića, šefa odbornične grupe SPS, koji je tražio da Skupština raspravlja o izmeni Odluke o dodeli nagrade grada Valjeva za 2021. godinu.

“Predlog sam podneo u delu da se Mališi Pajkoviću, poljoprivredniku iz Kotešice oduzeme nagrada Valjeva. Razlog za to je smo nakon sednice Skupštine, a pre dodele same nagrade, saznali da je Mališa Pajković lice protiv koga je podignuta optužnica za jako teška i nečasna krivična dela kao što su zloupotreba maloletnog lica i trgovina ljudima. To su zaista jako teška nečasna krivična dela, koja svako lice čine apsolutno nedostojnim da na bilo koji način mogu dobiti bilo kakvu nagradu a sigurno ne nagradu grada Valjeva. Takođe smatramo da se dodelom te nagrade na neprimeren način utiče na postupak koji se vodi protiv Pajkovića jer se može zaključiti da Skupština grada na neki način pruža podršku licu protiv koga se vodi krivični postupak. Ne samo da mu se treba oduzeti ta nagrada, već smatramo da nagrađeni treba da vrati novčani deo nagrade sa zateznom kamatom do dana kada mu je nagrada nezakonito dodeljena “, rekao je Pavlović i zatražio da se o ovom predlogu odbornici izjašnjavaju pojedinačno prozivanjem, ali se na taj način nije glasalo.

Nakon izlaganja Pavlovićav i glasanja, po poslovniku je reagovao odbornik Dragomir Vitorović, koji je sa skupštinske govornice rekao da “Skupština ne finansira kriminal nego veliku poljoprivrednu proizvodnju, koju ima Mališa Pajković. A s’ kime je Mališa vodio ljubav, nećemo ići kod notara da to overimo. Skupština se ne bavi kriminalnim dosijeima, jer da se bavi time bavi pola odbornika ili velika većina ovde ne bi sedelo ovde. Velika je greška prilikom izbora za odbornika što se nedonosi lekarsko uverenje i izvod iz kaznene evidencije. Ova Skupština je nagradila Mališu Pajkovića gde četiri generacije rade u jednoj kući a onaj ko se nije bavio poljoprivrednom proizvodnjom taj nezna kako je hraniti 100 bikova i 200 svinja“, kazao je Dragomir Vitorović.

U nastavku svog izlaganja odbornik  Vitorović je naveo da je Mališin privatni život  njegova privatna stvar i da njemu nije potrebno da se bavi trgovinom ljudima jer se on bavi trgovinom stokom.

“A Mališi ako treba žena, pored njegove, može je čak kupiti! Pun Beograd toga, a i u Valjevu ih ima“, rekao je Vitorović.

Usledila je rekacija odbornice Mile Grujičić, odbornička grupa “Valjevo u srcu“  koja je pozvala sve odbornice i odbornike da na pet minuta izađu iz skupštinkse sale u znak protesta zbog uvredljivog govora koji je na račun žena izneo odbornik Dragomir Vitorović.

Ni nakon petominutne pauze  nije došlo do smirivanja tenzija u skupštinskoj sali.  Dragomir Vitorović je nastavio u istom tonu i sa skupštinske govornice najpre rekao da Mališa Pajković nije pravosnažno osuđen i sve dok neko nije osuđen on nije kriv, a zatim dodao: „Vi niste razumeli da u Valjevu ima najmanje 50 Albanki koje su isprošene uz novčanu nadoknadu, i kako se to zove? Ako se neko oženi uz novac, i to Albankama, zar to nije kupovina? „, rekao je Vitorović kome je predsednica Skupštine grada Snežana Rakić izrekla opomenu.

„Vi niste razumeli da u Valjevu ima najmanje 50 Albanki koje su prošene uz novčanu nadoknadu, i kako se to zove?“. I pored opomene koju mu je izrekla predsednica Skupštine grada Snežana Rakić, on je nastavio: „Ako se neko oženi uz novac, i to Albankama, zar to nije kupovina?“.

Reagovao je odbornik Đorđe Pavlović, koji je predložio da se Dragomir Vitorović udalji sa Skupštine što je podržalo još četiri odbornika.

„Ovaj govor odbornika Vitorovića je jedna od onih stvari koje bi bilo najbolje da se nikada nisu dogodile. Od vređanja žena, preko vređanja drugih lica na nacionalnoj osnovi, do pokušaja da se opravda lice koje  je optuženo za teška krivična dela. Takođe je nedopustivo da Vitorović ima saznanja o krivičnom delu, kao što je trgovina ljudima, a da to nije prijavio nadležnim organima“, rekao je odbornik Đorđe Pavlović obrazlažući ovaj predlog.

9 comments on “Vitorović udaljen sa sednice zbog vredjanja žena

 1. Zoran

  Više od godinu dana pohlepno ucenjuje i traži te da mu zaposle sina, te snajku, te rođaku ovu i onu, te komšiju, pretera ga…
  Svakodnevno je u Opštini i Agrorazvoju i štrapacira od vrata do vrata.
  U odbranu mu stao samo onaj Šapićev kafedžija.
  Dve godine prave curkus od sednica, a većina ih trpi…
  Sramno i jadno.

  Reply
 2. Sasa

  Čovek?! On je samo čovekolika pojava a uskoro će izgubiti i te karakteristike…

  Reply
 3. Bilja

  Sada je trenutak da se valjevski SNS oslobodi ove dvojice-trojice mangupa u njihovim redovima. Pogledajte na fotografijama ko sve nije dao podršku ženama od prisutnih odbornika. A taman su pozapošljavali žene, decu, rodbinu. Sad im SNS i nije više potreban. Baš bedno.
  Ova dva klipana se hvale da će grad da im izfinansira proizvodnju nekog sira, njima je lako…

  Reply
 4. sin anarhije

  Nista nije pogresio , stanje u drustvu je vec odavno takvo da se sve vrste prostitucija sire ubrzano , zbog sve vece bede u drzavi , nije pogresio ni za doticnog koji je pod krivicom i to pokazuje kakvi cenzurisano vode grad …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.