Udruženje „Čepom do osmeha“ danas u Valjevu organizuje akciju čišćenja priobalja reke Gradac

Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. U pitanju je najbolja dugoročna volonterska akciju u našoj zemlji i okruženju. Do sada su uspeli da obezbede 65 pomagala za decu i da sakupe oko 650 tona plastičnih čepova.

„Kako su nam unapređenje položaja OSI i briga o životnoj sredini prioritet, odlučili smo da Dan planete Zemlje slavimo svaki dan, da se snažnije povežemo i umrežimo sa ekološkim aktivistima i organizacijama, učenicima, studentima i lokalnom samoupravom i da zajedničkim snagama podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine. S obzirom na zajednički cilj, ove godine smo partner kompaniji Lidl Srbija u akciji čišćenja pod parolom „Čisto iz ljubavi“ i  dolazimo u Valjevo, u utorak 17.05.2022. godine, kako bismo organizovali i očistili priobalje reke Gradac sa početkom u 10 časova.

Ujedno, tokom akcije čišćenja, u Drugoj OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ održaćemo edukativnu radionicu učenicima koja će trajati od 8.30 do 9.30 časova. Smatramo da je edukacija, širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i briga o životnoj sredini jako važna i predstavlja osnov zdravog i ispunjenog života mlađe generacije.

Do sada smo akciju „Čisto iz ljubavi“ čiji je organizator kompanija Lidl Srbija realizovali u Novom Pazaru i Čačku. Nakon Valjeva, naš EKO karavan nastavlja svoj pobednički put ka sledećim gradovima: Vranje, Niš, Nova Pazova, Bačka Palanka i Subotica“, navodi ovo Udruženje u najavi današnje ekološke akcije

 

1 comment on “Udruženje „Čepom do osmeha“ danas u Valjevu organizuje akciju čišćenja priobalja reke Gradac

  1. Istina

    Neverovatno je kako razna udruženja, a za rad interesa pojedinaca, iskrivljuju i urušavaju sisteme u našoj zemlji…
    Šta posle ovog čišćenja priobalja Gradca? Onda će Gradac da čeka do sledeće akcije nekog novog udruženja???
    Moraju da se „nateraju“ institucije da rade svoj posao, od čišćenja pa do zbrinjavanja osoba sa invaliditetima, zato ih građani plaćaju…
    Nema ništa besplatno niti džabe, sve ima svoju cenu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.